Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wordt gokverslaving versterkt door het spelen van kaartspelletjes op de computer?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
646
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Tja het blijft een mening , speel je een spel voor het dode van de tijd en je gedachten wat te verzetten prima . Dan geen probleem . Maar speel je het spel Vd kick vh winnen ! Dus spelen voor de euforie vh winnen ! Ja dan wordt het link dan komen de zelfde beloning 's stofjes in je hersens los als bij het gokken . Mensen onthouden het geluksvogels gevoel van het relatief weinige winnen beter dan het vaker verliezen . Dat is positief gezien ook goed anders zouden we ons bed niet Edna uit komen ! Altijd zijn wij op zoek naar beter , geluk , genot , erkenning enz dn dat het vaker niet lukt dan wel :( :( dat is de strijd vh leven :) uit eindelijk is dat de enige zekerheid dat we dat ook verliezen :( Gokken is een vlucht voor de werkelijkheid ( een soort metafoor ) maar iedere film of gaming is dat ook maar dat kost minder ( geld ) maar wel veel tijd :( we willen allemaal geloven als wij een lot kopen dat we een echte kans maken maar helaas de kas dat je dood gaat bij aanschaf is honderden xx groter :( maar oke hoop doet leven .

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Gokken werkt gokverslaving in de hand door verschillende factoren. Allereerst is een gokspel van korte duur. Dat wil zeggen: de beloning is snel. Het kraslot is hier een goed voorbeeld van, maar ook de fruitautomaat en de roulette. De snelle beloning versterkt het gedrag. Soms win je en soms verlies je. Als je af en toe wint, blijf je langer doorspelen. Ongemerkt kan je verlies groter zijn dan je winst. Toch brengen de kleine winsten tussendoor de grote verliezen naar de achtergrond. De gokker voelt dat hij geluk heeft. Het verlies zal worden teruggewonnen. En zo is de verleiding tot het herhaaldelijk doen van een gok geboren.

De meeste mensen gokken om te winnen. Maar de opwinding is voor veel gokkers ook een beloning. Ze kicken op de spanning. Omdat de gokspelen van korte duur zijn, blijf je die spanning steeds opnieuw ervaren. De spanning wordt nog eens opgevoerd door de flikkerende lichtjes en geluidjes van de gokkasten. Hier en daar hoor je het gerinkel van geld. Dit spoort aan tot het doorgaan met gokken. Daarom zijn de meeste gokkers verslaafd aan fruitautomaten. De luxe uitstraling van het casino maakt de roulette ook erg populair bij de meeste gokkers.

Een kaartspelletje op de computer daarentegen:
- kan lang duren, geeft niet snel bevrediging.
- is eerder ontspannend dan opwindend.

Het lijkt me dus onwaarschijnlijk dat gokverslaving versterkt wordt door kaartspelletjes op de computer.
(Lees meer...)
SimonV
10 jaar geleden
Reddie
10 jaar geleden
De kaartspelletjes die ik ken hebben niets met gokken te maken.
Anders zou je ook gokverslaafd worden door mens erger je niet, dammen, cryptogrammen oplossen, etc.
plus.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding