Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kun je het beste doen om totale doofheid tijdens een vlucht te voorkomen of te verminderen?

Ik heb altijd last van vreselijke doofheid tijdens de daling van een vlucht, het duurt een paar dagen voor het over gaat..heb al verschillende dingen geprobeerd, kauwgom, neus blazen etc, is er een speciale spray voor oren of een medicijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt oorplugs die je bij bijvoorbeeld de drogist kunt kopen. Die hielpen bij mij wel, maar bij mijn vriend niet. Je zou het kunnen proberen. Kost maar een paar euro volgens mij. Toegevoegd na 1 minuut: Hier een link

Bronnen:
https://www.medicijnen.nl/index.php?page=i...

Gapen helpt beter dan kauwgum. Verschillende keren diep inademen en gaan gapen. Sinds die tijd zit ik niet meer jankend in een vliegtuig als het daalt ;)

Ik heb er ook regelmatig last van, voornamelijk als ik verkouden ben. Niet alleen doofheid, het begint met helse oorpijn. Sinds ik van die speciale oordoppen heb is het stukken beter geworden. Veel minder pijn en geen doofheid. Hieronder een link waar ze te koop zijn, maar je kunt ze net zo goed gewoon op Schiphol kopen.

Bronnen:
http://www.oordopjes-kopen.nl/vliegen.html

Je kunt gewone neusspray gebruiken (otrivin menthol werkt het snelst) om verstopping te voorkomen. Daarnaast kun je oordopjes gebruiken dan wordt de luchtdruk niet in 1 keer hoger tijdens het dalen. Je oren "klaren" werkt ook wel maar je moet er tijdig mee beginnen en niet wachten tot je last krijgt maar zodra je voelt dat je gaat dalen al beginnen en dan blijven doen.

Er zijn speciale oordopjes voor te koop, die voorkómen dat er teveel druk op je trommelvliezen komt te staan. Die moet je in de oren doen zodra de landing in gaat zetten. Als je ze na de landing uitdoet en even goed gaapt ploppen je oren gewoon weer open. Er bestaan verschillende soorten, van Otalgan zijn in elk geval goede: http://www.snelaanbieding.nl/Earplanes-Oordopjes-Voor-Vliegtuig-Volwassenen-Paar/839765

Speciale oordoppen voor in vliegtuigen. Werken tegen te snelle drukverschillen. Te koop bij oa Kruitvat/Etos. Langs huisarts gaan en fluimentine halen. Bruistabletten helpen echt. Evt. Buisjes in trommelvliezen laten zetten.

van te voren al 2 weken druppelen in je oren en dan aireplanes erin als je gaat vliegen. te koop bij apotheek. je kunt ook de stewardess vragen om plastic bekertjes met vochtige doekjes dit schijnt ook te helpen.

Bronnen:
ervaring kinderen

Belangrijk is om de buis van Eustachius open te houden. Dit is een verbinding tussen neus en oor die ervoor moet zorgen dat de luchtdruk gelijk is aan beide zijden van het trommelvlies. Zodra dit niet meer lukt, krijg jij last. Ik gebruik hiervoor een uur vóór en vaak ook nog eens tijdens een vlucht "Otrivin neusspray bij neusverkoudheid", te koop bij drogist en apotheek, zoals ook al iemand anders antwoordde. Dit zorgt ervoor dat je neus geheel vrij wordt, omdat de neusslijmvliezen tijdelijk iets slinken, waardoor je goed kunt snuiten en de kans dat de buis van Eustachius verstopt raakt veel kleiner is. Het werkt voor mij super!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Buis_van_Eustachius

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100