Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang blijft een wespensteek irriteren?

Ik ben vrijdag/zaterdag ochtend gestoken door een wesp op m'n zij. Normaal duurt zoiets een dag oid, dacht ik. Maar ik heb er nu nog steeds last van. Het is rood en opgezwollen. Ik heb ernaar laten kijken door mn vriendin en zij zag geen angel of iets dergelijks. Dus wanneer moet ik me zorgen gaan maken, als ik me uberhaupt zorgen hoef te maken dan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken heb je een paar dagen last van een wespen steek maar alleen op de plek van de steek zelf. Een flinke bult met een stekende pijn die vanzelf weggaat. Zelfs meerdere steken zouden weinig effect moeten hebben op een mens anders dan een pijnlijke bult. Als je andere effecten voelt duid dat meestal op een vorm van overgevoeligheid en kan je beter met je huisarts gaan praten. Overgevoeligheid voor wespensteken is tegenwoordig overigens te behandelen.

Ik was laatst ook gestoken en dat heeft bij mij best lang geduurt, ook al zat er geen angel in. Eerst zwelt het op en daarna gaat het jeuken. Dan vermindert het en als je geluk hebt blijft er geen wondje over. Het is best diep (bij mij in iedergeval) en het is al vier weken geleden en heb er nog steeds iets van een klein wondje van over. Gewoon goed onderhouden en spoelen, laat het luchten en dan komt alles goed.

Ik had 2 dagen echt last en de rest van de week jeuk. Ik had toen 5 wespensteken in een keer. Misschien maakt dat het effect wel erger. Ik hoop voor je dat het snel minder word. btw. Ik smeerde het ook in met azaron.

Je kan wel een tijdje last hebben van een wespensteek. De meeste mensen hebben een pijnlijke bult gedurende een dag of drie. Dan kan het nog enkele dagen jeuken. Dep de beet enkele keren per dag met wat azijn. Dat zou de klachten moeten verminderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100