Is er een middel om je spierspanning tijdens hrt slapen.te verlagen?

Alle spieren staan strak van top tot teen als ik wakker wordt. Best vermoeiend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nono, zou het kunnen dat je in het dagelijks leven het gevoel hebt onder grote druk te staan? Dat je constant op je hoede bent en continu bezig bent met aan de verwachtingen van anderen te voldoen? Bij gespannen en verkrampt levende mensen vindt je een constant te hoge spierspanning, zelfs in hun slaap. En als de emmer overloopt, krijgen ze pijn in hun rug of nek of schouder. De dokter zegt dan, dat hij zich meer moet ontspannen of stuurt hem naar de fysiotherapeut, die de spieren wel los zal masseren en dus niet de oorzaak wegneemt. Of hij laat een röntgenfoto maken, waarop de tussenwervelschijf versmald is, en dan is de dader bekend en kan uitgeruimd worden, maar aan de spierspanning verandert natuurlijk niets. Je zit jouw klachten vaak bij mensen met artrose of fibromyalgie. Ook dat zijn vaak mensen die moeite hebben met " loslaten" . Ik ken je niet, en ik ben bovendien geen arts. Ik wil je dan ook zeker aanraden hem je klachten voor te leggen. Maar mocht je je in bovenstaande herkennen laat het dan niet bij een bezoek aan een arts alleen. Ga op zoek naar iets dat jou helpt te relativeren, te ontspannen en los te laten. voor sommigen is dat een sport beoefenen, voor anderen is het meditatie, een cursus volksdansen of een goed gesprek met een hulpverlener. Maar ga in ieder geval met jezelf aan de slag. Je huisarts zal het alarm uitgooien.. maar de brand blijft woeden tenzij JIJ 'm blust... SUCCES! Gee

Ontspanningsoefeningen b.v. van Jacobson.

met aandacht naar je lichaam gaan. ik kreeg jaren geleden yoga-oefeningen en heb daar tot de dag van vandaag baat bij. als je ergens een poosje op yoga kunt gaan leer je bewust met je aandacht naar alle onderdelen van je lichaam te gaan en zou dat al een heel eind in de goede richting kunnen zijn. Sterkte!!

Voor het slapen gaan niet eten. Dan blijven de spieren tijdens de nacht goed doorbloed want het bloed gaat zich dan niet richten op de maag. Ook kun je voor het slapen gaan een aantal rek en strek oefeningen doen.

Bronnen:
http://www.merckmanual.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100