Hoe ziet een revalidatie traject er uit?

Na bijna een jaar te hebben rond gezworven in ziekenhuizen ben ik nu bij de revalidatie arts tetecht gekomen. Het is niet bekend wat ik heb, maar de oorzaak zit wellicht in de heup of bekken. Binnenkort kan ik er eindelijk heen.

Maar hoe gaat zo'n traject nu in zijn werk? Wat gebeurd er op een intake en dan verder bv? (de standaard dingen bedoel ik dan).

En gaat een revalidarts ook nog onderzoek doen (foto's, lichamelijk onderzoek etc) om de oorzaak te achterhalen?
Of is die meer van: probleem is lopen, dat pak ik aan door oefeningen.
En wat doet een revalidatie arts qua pijnbestrijding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een revalidatiearts zal een gesprek met je voeren en zich vooral richten op de beperkingen en handicap die je hebt. Hij zal zich niet op diagnostiek richten omdat ik begrijp dat dat al is gedaan. Hij kijkt dus naar wat je wel kan en wat je niet of minder goed kan. Een onderzoek kan deel uitmaken van de intake. Daarbij wordt gekeken naar welke bewegingen wel of niet lukken, je reflexen, spierkracht, houding enzovoort. Afhankelijk van je beperkingen zal ook een ergotherapeut met je gaan praten en zeker zal een fysiotherapeut met je praten en je onderzoeken, maar dat zal allemaal waarschijnlijk niet bij de eerste keer zijn dat je er bent.dan wordt een behandelplan, een revalidatietraject op maat gemaakt voor jou en met je besproken. Je zult heel veel moeten oefenen om functies die verloren zijn gegaan terug te winnen. Ook zal bekeken worden hoe je bepaalde dingen die nu pijn veroorzaken, met minder pijn toch kunt doen. Om de zoveel rijd wordt geëvalueerd welke verbeteringen er zijn. Het behandelplan wordt waar nodig, tussentijds bijgesteld. De revalidatiearts kan zelf ook medicijnen tegen pijn voorschrijven, maar als het pijnbestrijding complex is, kan hij er ook voor kiezen een pijnspecialist in te schakelen van de pijnpoli.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100