Zoekt soort nou daadwerkelijk soort?

Heel veel mensen uit mijn omgeving, van allerlei pluimage, rangen en standen lijken elkaar op te zoeken op een "magnetische wijze"? Toeval? Sorry daar geloof ik niet in, begrijp prima dat religie of juist geen religieuze mensen elkaar eerder vinden maar is nog steeds voor mij een raadsel waarom mensen (zoals Autisten. ADHD ers, ADD ers, PDD-NOS ers, Borderliners, Alcoholisten Religieuzen etc. etc.) zo erg naar elkaar toe trekken. Toeval? ik denk van niet maar deze vraag is voor mij net zo onbeantwoordbaar als het feit dat het zelfde geslacht naar elkaar toe trekt (wat mij totaal niet stoort zo lang ze niet aan me zitten)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De 'magneet' is het gevoel van mensen dat ze bij andere mensen hebben. Ze 'voelen' (merken, ervaren) dat een ander net zo is als zijzelf en daardoor voelt men zich snel op z'n gemak bij de ander.

In mijn nederige opinie.... Ik denk eerder dat mensen van een bepaalde categorie elkaar eerder of vaker ontmoeten. Alcoholisten, via de AA of aan de tap....... Autisten en overige lotgenoten via bepaalde activiteiten die dat soort jongeren/mensen aantrekt. Mensen blijven vaak in hun eigen sociale ( of werk gerelateerde ) kring hangen, en de kans is dan een wezenlijk stuk groter dat ze daar eerder een partner vinden dan daarbuiten.

Het hangt ervan af wat voor soort je bedoelt he... Bij materie gebeurt aantrekking en afstoting, de dieren houden zich meestal met hun eigen soort bezig, autisten zoeken elkaar volgens de cijfers niet specifiek meer op voor een vriendschapsrelatie, anderzijds zorgt herkenning en gelijkenis tussen mensen vaak voor wat meer erkenning en veiligheid, verder lijkt het me vooral een vaak gebruikte opmerking om aan te geven dat twee of meerdere mensen elkaar versterken in elkaars sterkten (of zwaketen) ... Toegevoegd na 48 seconden: zwakten*

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100