Hoeveel bacterien zitten er ongeveer in de menselijke mond?

En hoe schadelijk kunnen die zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zitten miljarden bacterien in de mond. Daar zitten hele kwade soorten bij die in de mond zelf echter weinig kwaad kunnen. De beet van een mens (tot bloedens toe) is echter een gevaarlijk geinfecteerde wond waar minstens een tetanusinjectie bij hoort. Ook de meningokokken en bacterien die hartkleppen aantasten komen in de mond voor. Gelukkig is de mond verbonden met een supergoed ontwikkeld defensiesysteem, waarbij mn. het zoutzuur in de maag een flinke rol speelt. Als de mond op plaatsen komt waar een totaal andere flora heerst , zoals in de genitale streek, bestaat het gevaar dat er infecties ontstaan die niet leuk zijn. Zoenen echter zorgt voor uitwisselen van bacterien, waardoor ons afweersysteem een flinke "update " krijgt en dus gezond is, vooropgesteld dat er geen syfilis/tuberculose etc. in het spel is. Ook voor sommige soa micro-organismen moet men beducht zijn zoals oa.hepatitis, HPV enz. Via bloedend tandvlees ontstaat een verhoogd risico, het is dus erg belangrijk dat je je mond goed verzorgt en bloedend tandvlees aanpakt. Ook het halfjaarlijkse bezoek aan de tandarts wordt niet voor niets gepropageerd.

Sigmund Socransky zei eens: "In one person's mouth, the number of bacteria can easily exceed the number of people who live on Earth" Het kunnen er dus makkelijk meer dan 6 miljard zijn, hoe gevaarlijk dit is hangt af van waar jou mond zoal uithangt.

Er zijn ongeveer 400 soorten bacteriën die zich in de mond -onder het tandvlees, op de tanden en, niet te vergeten, op de tong ophouden en daar hun verwoestende arbeid verrichten.

Bronnen:
http://www.dewittetandenwinkel.nl/contents...

We hebben er heel veel zoals al hierboven vermeld, meer dan 300 soorten en per soort vele miljoenen. Toch kunnen we die niet zo maar missen. Het gebruik van agressieve tandpasta's die onze lichaamseigen bacteriën om zeep helpen doet meer kwaad dan goed en kan leiden tot chronische kwalen. Ons lichaam telt vele duizenden soorten bacteriën en meestal is ons lichaam er zuinig op en dat is natuurlijk niet voor niets. Zie bron.

Bronnen:
http://www.rijskamp.com/HetNet/lichaamsver...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100