Bestaan er speciale gordels en bureaustoelen die je dwingen om met een rechte houding te zitten?

Ik vroeg mij af of er speciale gordels of bureaustoelen bestaan die je bij wijze van spreke echt dwingen om met een rechte houding te zitten?

Zo ja, waar kan ik zo iets bestellen via het internet?

Dank bij voorbaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere goede bureaustoel laat je met rechte rug zitten. Een bureaustoel moet helemaal aangepast kunnen worden aan de gebruiker. Bij mij op het werk kwam daar speciaal iemand van de arbo-dienst voor langs. Die vertelt dat ook precies hoe je moet zitten. En vooral dat je de bewegende rugleuning ook echt moet gebruiken om te bewegen! Maar de rest moet je zelf doen. Je kunt jezelf vastgorden, of op een rare bal gaan zitten, of op een knie-stoel, of wat dan ook. Maar de discipline om die spullen goed te gebruiken, die ligt echt bij jezelf.

Een niergordel kun je hiervoor gebruiken. Echter, wil je blijvend een rechtere rug overweeg dan een bezoek aan een fysiotherapeut of een vergelijkbaar iemand. Toegevoegd na 18 minuten: Deze kun je uiteraard ook om doen als je achter je bureau zit.

Er zijn verschillende bureaustoelen die gebaseerd zijn op het zitten op een bal. Ze variëren van gewoon een bal tot een futuristische stoel met bolvormige zitting. Die schijnen erg goed voor je rug te zijn.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/balstoel-bureausto...
http://www.bureaustoel24.nl/werkbal-actiev...

Op een swopper moet je wel met een rechte rug zitten.

Bronnen:
http://www.swopper.nl/

De Lumoback: http://www.quantifiedjan.nl/de-lumoback/ Het is een gordel die je omdoet, de samenwerkt met een app of je pc. Je moet het apparaat eerst even kalibreren, maar dan gaat hij trillen als hij merkt dat je niet rechtop zit. En je kunt nog de gevoeligheid en dergelijke instellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100