Is het slecht om met je hoofd onder de dekens te slapen?

Krijg je dan niet te weinig zuurstof?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt ervan af hoe je ligt. Als je gewoon met je hoofd bij het hoofdeinde ligt, en dus relatief dicht bij de opening is er niets aan de hand. Als je je daarentegen in de nacht in bed omdraait, en de dekens zijn langs de zijkanten en langs de onderkant ingestopt (onder het matras gestopt), kan de uitgeademde lucht niet weg en vervuild de lucht die je inademt steeds verder... niet gezond dus. Daarbij kun je niet snel frisse lucht krijgen door je hoofd op te tillen, de dekens zitten strak vast, je moet je dus eerst helemaal omdraaien voor je weer frisse lucht krijgt. Gelukkig slapen de meeste mensen tegenwoordig met dekbedden en wordt er niet veel meer ingestopt.

Lukt mij al 47 jaar en ik ben er nog, dus ik ben geneigd te zeggen dat het niet gevaarlijk is.

Bij kinderen bestaat het gevaar voor warmtestuwing of het niet vrij kunnen ademen. ik neem aan dat dit ook voor volwassenen geld Toegevoegd na 2 minuten: vooral als ze ruften

Nee hoor is niet slecht... Je doet elke nacht een hoogtestage, sporters gaan de bergen in voor dagen aan een stuk om hun bloedwaarde omhoog te krikken... Jij doet dat dus door onder de dekens te slapen, je went eraan en het kan geen kwaad... Vroeger sliep men in een kast in de muur, de bedstee, dat was een heel kleine kamer, dat was minder gezond omdat dat een afgesloten kamertje was, maar als je raam van de slaapkamer openstaat mag je gerust onder de dekens slapen met je hoofd...

Je lichaam zorgt er automatisch voor dat je genoeg zuurstof binnenkrijgt, en niet te veel koolzuur binnenhoudt. Zelfs in je slaap. Geen zorgen. Babies kunnen er wel problemen mee krijgen, daar moet je mee oppassen.

nee, hoor dan had je allang klachten gehad. Waarschijnlijk ga je in je slaap weleens bovendeks.!

Ik ben de laatste jaren diverse malen overleden en heb ook diverse hersenbeschadigingen overgehouden aan mijn zuurstofgebrek onder de deken. :p Nee, tot nu toe geen last gehad. Als je lichaam doorheeft dat het te weinig lucht krijgt, zul je waarschijnlijk automatisch de deken wel wegschoppen. Wij hebben een vrij dikke deken, maar het is wel natuurlijk materiaal. Als je onder een synthetische deken slaapt heb je er miss. wel eerder last van, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Het slapen onder de dekens wordt vaak veroorzaakt door (onbewuste) angst of gevoel van onveiligheid. Op zich is het meestal niet ongezond, de oorzaak echter verdient aandacht. Slaap lekker.

Ik kan me niet voorstellen dat 't ongezond is. Zelf zou ik knettergek worden en met zware koppijn wakker worden. Maar zolang je lekker slaapt zou ik lekker zo blijven slapen! Je zal écht wel boven de dekens komen terwijl je slaapt als je te weinig zuurstof krijgt. Sweat dreams

Het zuurstofgebrek lijkt mij geen probleem. Als je te weinig zuurstof krijgt, word je vanzelf wakker. De lucht onder de dekens bevat wel veel meer vezels en giftige gassen, waaronder zwaveldioxide (winden).

waarschijnlijk niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100