Hoe kun je genezing van een ontstoken achillespees bespoedigen?

Ik loop/strompel sinds een week met een onstoken achillespees (aanhechting zit ongeveer 2cm boven de onderkant hiel). Volgens de huisarts is er niets aan te doen behalve afwachten en een paracetamolletje nemen tegen de pijn.

Is er iets wat ik daarnaast nog kan doen om de genezing te bespoedigen? 20 febr heb ik een wintersport gepland, skiën heb ik al afgeschreven, maar wil toch wel op z'n minst een beetje normaal kunnen lopen.

Bij voorbaat dank aan degene die me op de been helpt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door het zelfgenezingsmechanisme van het lichaam te activeren. Dit kan bijvoorbeeld door te bedenken dat je gewoon kan lopen en geen klachten heb. Dat die pijn bedoeld is om je iets duidelijk te maken. Heb aandacht en zie de pijn niet als een beperking. Loop geconcentreerd. Let op elke beweging en geef aandacht aan alles wat je opvalt. Zie je zelf als gezond en geniet van het leven. Zie jezelf letterlijk springen van plezier.

* Rust: een week niet hardlopen of trainen. Kies een andere sport waarbij de achillespees niet overbelast wordt zoals zwemmen. * Ontstekingsremmende medicatie * Een hielkussentje of inzetstukje in de schoen om de druk op de pees te verlichten * Een bandage die de beweging van de pees beperkt * Rekoefeningen, massage en ultrageluiden om de spieren aan de voorkant van het been en de voetheffers te versterken. Het beste met de genezing.

Rust is nu belangrijk! Evt. kan je de huisarts vragen om kort kuurtje Dyclofenac (ontstekingsremmend). Ook raadzaam is om in bed je been iets hoger te leggen, bijv met 1 of 2 handdoeken onder je voet! Suc6

rust is het belangrijkste . maar kan je er niet onderuit om toch te moeten bewegen vraag dan de huisarts of hij/zij je kan intepen dan kan je toch bewegen met minder de boel te belasten.

Alles wat je meer doet dan rusten gaat de achillespees nog meer irriteren. Gewoon het advies van je huisarts opvolgen is de enige remedie, en zal dus het snelste resultaat geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100