Hoelang duurt de genezing van een narcistische ex misbruik?

Via een datingsite heb ik één jaar geleden een man leren gekend, leek een geliefde persoon te zijn. Hij is 46 jaar, Amerikaanse afkomst. Paar maanden later, begon hij raar te doen tegen mij en zat vaak tegen mij te liegen en dingen te ontkennen. Nadat eindelijk de relatie was geëindigd, heb ik een paar sites bekeken over de kenmerken van de narcist en alles wat er stond klopte 100%. Het is 7 maanden voorbij en ik denk nog steeds aan hem en voel me nog een beetje depressief over wat er toen allemaal gebeurde.
Mijn vraag is dus, hoe kan ik hem vergeten en hoelang duurt het totdat ik helemaal genezen ben van de narcistische misbruik?
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet of je kunt spreken van "narcistisch misbruik"; je hebt gewoon een vent getroffen die een kloothommel bleek. Dat kan om allerlei redenen het geval zijn, niet alleen narcisme. En in elke relatie waarin dingen gebeuren die niet kunnen, spelen zowel de dader als het slachtoffer zelf beiden een rol. Hij heeft misbruik van je gemaakt, jij hebt je láten 'misbruiken' / bedonderen. (Je bent ook wel via een eigenaardig medium erg snel in zee gegaan met iemand die je dus helemaal nog niet kende ; gelukkig kwam je daar al na een maand of zes achter en heb je hem de deur gewezen. Goed zo !) Je zelfvertrouwen en misschien je vertrouwen in mannen of in relaties kan best een deuk hebben opgelopen. Het is dan ook helemaal geen raar idee hulp te zoeken bij de verwerking, al zijn het maar een paar gesprekken. Maar het is geen "wond" die vanzelf "geneest" als je er tijd overheen laat gaan . Je zult hem ook moeten "behandelen". Normaal gesproken duurt het verwerken van een verbroken relatie ongeveer de helft van de tijd die een relatie geduurd heeft. Daar ben je al overheen, en je zit er zelfs al langer mee dan de relatie geduurd heeft. Tijd om stappen te ondernemen dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100