Hoef je geen zonnebrand op plekken die met kleding bedekt zijn en anders: welke stoffen/kleuren zijn onvoldoende bescherming?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wellicht bedoel je met zonnebrand in deze context zonnebrand-producten en/of producten om zonnebrand te voorkomen? Indien je UV-werende kleding draagt dan hoef je geen beschermende producten op de huid te smeren. Blijkbaar bieden natte kledingstukken ook minder bescherming dan droge. Bovendien zijn er ook gradaties qua UV-werende stoffen. Ook kleuren spelen een rol in die gradatie van bescherming. Via bijgevoegde links tref je gedetailleerde informatie met betrekking tot jouw vraag. Liefs en fijne zomer nog!

Bronnen:
http://www.anwb.nl/binaries/pdf/fietsen/te...
http://www.parachique.nl/c-1630911/toelich...
http://www.uvbescherming.com/wat-kun-je-er...

textiel kan een belangrijk deel van het UV tegenhouden. Het dragen van T-shirts of blouses op zomerdagen is dus nuttig. Wanneer men langdurig in de zon blijft is het wel verstandig om de huid ònder de kleding toch in te smeren met zonnebrandcreme. Er zijn speciale textielsoorten ontwikkeld die de huid zeer goed afschermen tegen UV-straling. Van deze stoffen wordt o.a. werkkleding en sportkleding gemaakt.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/zonnebrand.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100