wat wordt er bedoeld met 'neusverkoudheid'?

naar mijn weten bestaat er alleen maar 'verkoudheid' op tv hoor ik tegenwoordig reclames voor middeltjes tegen 'neusverkoudheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Neusverkoudheid is gewoon hetzelfde als verkoudheid

Bij verkoudheid zijn de ademhalingswegen besmet met een virus. Er bestaan vele soorten verkoudheidsvirussen. Als je veel last hebt van je keel en veel moet hoesten en kiespijn hebt bijvoorbeeld, dan voelt het anders dan wanneer je vooral veel last hebt van je neus. dan noemt men dat neusverkoudheid. Overigens: Verkoudheid is met medicijnen niet sneller te genezen. Er moet gewoon uitgeziekt worden. De symptomen van verkoudheid kunnen met medicijnen wel worden verlicht. En omdat men die neussprays wel graag wil verkopen natuurlijk is een bijpassende term wel handig.

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/zz40.html

Wat is neusverkoudheid? Het slijmvlies in de neus is aangetast door een verkoudheidsvirus. Een verkoudheid gaat meestal na 3 tot 5 dagen vanzelf over. Wat zijn de symptomen en klachten? In het begin van de verkoudheid loopt er meestal helder en waterig vocht uit de neus. Later komt er dikker slijm uit de neus en kan de neus verstopt zijn. Ook kunt u zich ziek en koortsig voelen, en hoesten. Mogelijke oorzaken Verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus in de neus, keel en bovenste luchtwegen. Het virus zorgt ervoor dat het slijmvlies in de neus opzwelt. Dit veroorzaakt klachten als een loopneus, verstopte neus en/of benauwdheid.

Bronnen:
http://www.apotheekvanlaer.be/Medischeinfo...

Omdat een neusverkoudheid zich voornamelijk situeert in en rond de neus. Neusverkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies van de neus en de bijholtes. Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel.

Bronnen:
http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/verkoudheid
http://zelfzorg.nl/neusverkoudheid/

Met neusverkoudheid wordt in het dagelijks gebruik bedoeld dat iemand een verstopte neus heeft, een loopneus heeft of moet niezen, kortom, door een verkoudheid last van zijn neus heeft. Dit in tegenstelling tot een verkoudheid waarbij je moet hoesten, die overigens bij mijn weten geen keelverkoudheid wordt genoemd (de spellingcontrole geeft al aan dat dit woord niet correct is LOL).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100