hoe kan ik een medische verklaring krijgen (voor de arbo-arts) om van werkplek te veranderen en te kunnen gaan werken.

ik ben al 17 maanden in de ziektewet, nu 6 weken op therapeutische basis aan het werk, heb al 5 maanden geleden aangegeven (aan de arbo-arts) dat ik om lichamelijke en geestelijke redenen op een kleiner pand wil werken (ik kom van een grote school, waarin ik werkte in een grote groep, vanwege depressie, burn-out (ben helaas ook opgenomen geweest), heb ik van het werken in een grote groep klachten over gehouden, zowel lichamelijk als geestelijk) dit al meerder keren aan de arbo-arts uitgelegd, maar hij houdt vol dat hij geen medische reden ziet om dit aan mijn bazen te adviseren, de klachten zijn nog steeds aanwezig en ik loop nog steeds bij de huisarts, psycholoog e.d.
Ik wil dolgraag weer aan het werk, maar dan op een kleiner pand, alleen of in een kleine groep (deze panden zijn binnen de organisatie aanwezig), deze strijd levert mij weer veel stress e.d. op.
Hoe kan ik dit aanpakken?, bij wie kan ik dit aankaarten?, wie verzorgt deze medische verklaringen?

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

Gr.Richard

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt misschien vervelend. maar als de arbo hier niet achter staat krijg je die niet. Als je kleiner wilt werken zul je bij weigeren moeten gaan solliciteren. De arbo maakt gedurende je ziekte periode een aantal malen een rapport op. Een Plan van aanpak etc etc. Daar staat in wat de doelstelling is. Als daar staat terugkeer in eigen werkplek. Dan is dat waar ze naar toe werken. Wil je kleiner werken kan je dit bespreekbaar maken met de directie van de school. Maar puur op jou verzoek zal een arbo geen verklaring afgeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100