Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe weten we dat cellen van bijvoorbeeld de lever hernieuwen?

ik vraag mij af hoe wij weten dat cellen zich hernieuwen als ze in het midden van ons lichaam zitten(niet exact het midden maar wel met een grote hoop cellen ervoor) want we kunnen niet zomaar iemand open snijden.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
723

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Met scanning methodes, vooral een PET scan is geschikt. Je koppelt de radioactieve atomen aan moleculen die belangrijk zijn bij celdeling. Met de scanner kun je dan zien waar de moleculen worden gebonden. Meestal wordt een PET onderzoek gekoppeld aan een CAT scan, een rontgentechniek waarmee je gedetailleerde plaatjes van het lichaam kunt maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dit zou je in theorie kunnen vaststellen door middel van een leverpunctie. Hierbij wordt met een lange holle naald een beetje weefsel uit de lever (of een ander orgaan) weggenomen. Dit weefsel kan microscopisch of op een andere manier worden onderzocht. Met behulp van een echo kan worden vastgesteld waar de naald precies moet worden ingebracht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding