Hoe kan het dat ik spierpijn heb in mijn benen als ik moe ben?

Als ik laat ga slapen (voor mijn doen op een doordeweekse dag: 23:30 (of later)) krijg ik vaak last van spierpijn in mijn benen. Ik heb geen idee hoe dit komt, aangezien ik eigenlijk vooral eigenlijk de hele tijd zit (behalve als ik even wat eten/drinken haal). Hoe is het mogelijk dat ik dan toch ontzettende spierpijn krijg in mijn benen (soms is het zo erg dat ik bijna niet meer normaal kan lopen ;)) 's Avonds ben ik trouwens vaak bezig met huiswerk (misschien dat dit ook invloed heeft? :P)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij lang opblijft heb je meer spierpijn. Dit lijkt misschien niet logisch, toch is het wel een beetje te verklaren. Spierpijn ontstaat in principe door verzuring van de spieren, die treed op als je een inspanning heb gedaan. Nu is leren niet bepaald lichamelijk inspannend, wel geef je aan dat je dan meestal laat gaat slapen. Daar zit denk ik in jouw geval de verklaring. omdat je laat gaat slapen heeft je lichaam minder tijd om te herstellen, zoals bekend regenereren de cellen het meest in de slaap en in rust, als jij minder rust pakt is er minder herstel en kun je dus meer pijnklachten krijgen. Let trouwens goed op je houding als je leert, ga niet te lang in een houding, zoals kleermakerszit, zitten want daarvan kun je ook stijve spieren en gewrichten krijgen. Te lang in een houding is niet goed voor je doorbloeding. Eigenlijk zou je er verstandig aan doen om elk half uur eventjes te strekken en een klein stukje te lopen. Probeer ook op tijd te beginnen met leren zodat je lichamelijk en geestelijk uitgerust bent voor de volgende dag, dat komt je leerwerk uiteindelijk ook ten goede!

Last hebben van pijnlijke benen is iets dat iedereen kan overkomen, van jong tot oud. Bij mensen die voor hun beroep vaak en lang stilzitten of stilstaan, kan pijn in de benen optreden wegens een slechte bloeddoorstroming. Verder zijn ook ernstiger oorzaken van pijnlijke benen mogelijk, zoals aderverkalking of trombose. Wat zijn de mogelijke oorzaken van pijnlijke benen en wat kan je ertegen doen? Behandeling en tips. Als je er nog steeds onzeker over bent ga dan naar de huisarts.

trombose, etalagebenen, fibromyalgie, er zijn zoveel oorzaken voor te vinden. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/103676-pijn-in-de-benen.html Blijven de klachten aanhouden, ga dan liever naar een huisarts. Eet gezond en beweeg vooral voldoende. Soms is de doorbloeding in de benen namelijk te slecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100