Hoe komt een boek in de bibliotheek?

Er is voor een stichting een informatief boek gemaakt over een ziekte. Hoe kunnen zij er voor zorgen dat het boek in de openbare bibliotheken komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou ook contact kunnen opnemen met NBD/Biblion. Zij sturen wekelijks lijsten met nieuw verschenen of herdrukte titels naar de bibliotheken. De inkoopafdelingen werken veel met deze lijsten. Contactgegevens NBD Biblion Telefoon: (070) 3377 733 Fax: (070) 3377 899 E-mail: info@nbdbiblion.nl

De bibliothecaris van de bibliotheek verzorgt de inkoop van nieuwe boeken. Hij/zij maakt van tevoren een inschatting over hoe populair een boek zal zijn en hoeveel exemplaren er vervolgens aangeschaft gaan worden. Om uw boek in de bibliotheek te krijgen zult u dus zaken moeten doen met deze persoon. Vaak regelt één bibliothecaris voor alle bibliotheken in een gemeente de inkoop. Informeer eens bij uw plaatselijke bibliotheek wie deze functie bekleedt.

je kan natuurlijk overleggen met de bibliotheek eigenaar of hij/zij er interesse in heeft. Misschien kan je hem schenken aan de bibliotheek, dan weet je zeker dat ze hem hebben en kan de eigenaar zelf nog kijken of hij hem plaatst of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100