Ik ben al 2 maanden overtijd. Zwanger kan ik 100 % zeker niet zijn. Is dit normaal ? Wat moet ik doen?

In het algemeen is mijn menstruatie onregelmatig, ik kan er al eens een week of twee naast zitten. Maar nu blijft ze toch wel heel lang uit. Misschien een gevolg van stress? In de periode waarin ik normaal moest menstrueren zijn er wel een paar momenten geweest waarin ik gestresseerd was. Maar of dat zo'n grote invloed kan hebben, lijkt me onwaarschijnlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stress kan inderdaad een oorzaak zijn. Maar misschien komt het ook door je leeftijd als je nog jong bent en je hebt nog niet zo vaak je menstruatie gehad kan dat ook een reden zijn. Want je lichaam moet daar nog aan wennen. Of je kunt natuurlijk ook naar de dokter gaan.

Stress kan inderdaad wel een oorzaak zijn om overtijd te gaan. Je zou beter eens langsgaan bij de dokter, dan kan die bekijken wat er aan de hand is. Best niet te lang uitstellen, dan ben je rap van je zorgen van af.

Te laat zijn voor je periode kan meerdere oorzaken hebben, de meest voor de hand liggende zijn: Stress Veel afgevallen Veel aankomen Ziekte Gebruik van medicijnen (bijwerkingen)

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100