Kun je bewusteloos raken van (lichte) pijn?

Ik las in het noordhollands dagblad dat er een man bewusteloos is geraakt door zijn tong te scheuren bij honkbal (een klein scheurtje). Mijn vraag is dus of dit überhaupt wel mogelijk is met waarschijnlijk niet helse pijn?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het is heel goed mogelijk dat het lichaam zichzelf uitschakelt bij pijn. Ik heb zelf in 2005 galstenen gehad die gruwelijk veel pijn deden, maar ook zo pijnlijk dat ik regelmatig daardoor flauw viel. Echt bewusteloos is maar de vraag; dan is de vraag namelijk ook of er veel bloedverlies zou zijn geweest of niet. Maar als het "Slechts" kortdurend afwezig is, is het flauw vallen en geen bewusteloosheid in mijn opinie.

Ten eerste doet een gescheurde tong waarschijnlijk best veel pijn. Maar ten tweede kunnen mensen ook al flauwvallen terwijl er nauwelijks sprake is van pijn, bijvoorbeeld als ze alleen maar een een injectienaald dénken! Als mensen flauwvallen, staat er geen bordje bij waarop staat wat de oorzaak is. Het kan zijn door pijn of bloedverlies, maar ook door schrik, angst of afgrijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100