Wat is een normale BMI voor ouderen (65+)?

Onder de BMI van 20 hebben ouderen volgens mij ondergewicht, maar wanneer heb je dan overgewicht? Ook bij een BMI van 24.9?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de bron is het hetzelfde als bij jongere mensen (niet kinderen!) maar moet je niet de oude lengte gebruiken maar de kortere lengte ontstaan door de leeftijd. Daardoor is de bmi gemiddeld hoger geworden: - De BMI is op 70-jarige leeftijd voor mannen gemiddeld 0.7 hoger en voor vrouwen 1.6 hoger. - Op 80-jarige leeftijd is dit voor mannen 1.4 en voor vrouwen 2.6 hoger. (Sorkin) Het meten van de lengte bij ouderen is vaak een probleem. Je hebt voor het beoordelen van de BMI de huidige lengte nodig, niet de lengte van voor afname door ouderdom. Alle tabellen en referenties zijn gebaseerd op actuele lengte. Het feit dat lengte afneemt is mede verantwoordelijk voor een toename van BMI bij veroudering. http://www.nutritionalassessment.azm.nl/algoritme+na/screening/bmi.htm Toegevoegd na 36 seconden: Het antwoord is dus: tussen 20-25. Toegevoegd na 1 minuut: Dus 20 of hoger en lager dan 25.

Voor tot 65 Bij een BMI hoger dan 25 heb je iets over gewicht (Licht overgewicht is van 25 tot 29.9) Daarna komt ernstig overgewicht of wel obese. Het lichaam verandert naarmate u ouder wordt. Hiermee veranderen ook de grenzen van een gezond gewicht. Voor boven de 65 jaar gelden de volgende waarden: Slechte voedingstoestand BMI ≤ 20 en / of > 10% onbedoeld gewichtsverlies in de laatste 6 maanden en / of > 5% onbedoeld gewichtsverlies in de laatste maand Matige voedingstoestand BMI 20-22 en / of 5-10% gewichtsverlies in de laatste 6 maanden Goede voedingstoestand BMI 22-28 Overgewicht BMI > 28

Bronnen:
http://www.weteneneten.nl/index.php?option...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100