Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je doen als je jezelf zo haat dat je jezelf kapot wil maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoek inderdaad hulp bij bijvoorbeeld je huisarts, zoals anderen voor mij al beschreven. Maar op het moment dat je het voelt helpt het om iets te doen wat tegen je intuïtie ingaat, namelijk: iets aardigs voor jezelf doen. Kan al een kopje thee voor jezelf zetten zijn. Of hardop tegen jezelf zeggen, kom schat, ga even lekker met een dekentje op de bank liggen, lees een fijn boek of kook iets wat je lekker vind voor jezelf. Ik weet het, dit gaat volledig tegen je gevoel in. Maar dit helpt je om de drang om jezelf te verwonden te doorbreken.

Hulp zoeken, begin bij je huisarts, deze kan je doorsturen naar psycholoog of psychiater. Deze zal proberen te achterhalen wat de oorzaak van deze problemen is en de ernst hiervan. Naar aanleiding daarvan kan hij/zij een behandelplan opstellen en beginnen met de behandeling.

Ga op p zoek naar een andere hulpverlener, net zo lang tot je een goede vindt. Ik heb er 10 versleten voordat ik goed zat. Ik mag het natuurlijk niet zeggen, maar bij het RIAGG heb je de minste kans op een goede therapeut, en heb je de kortste tijd. Van die 45 minuten gaat ook nog het jas uit en aantrekken af. Dat geeft je nauwelijks tijd om je verhaal te beginnen. Verder moet je daar heel beleefd blijven, en mag je je dus eigenlijk niet echt uiten.

als je de dokters en psychiaters niet vertrouwd praat er dan minstends met iemand anders over zoals familie of je beste vrienden die kunne je ook helpen en zullen het ook geheim houden voor je.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100