Welk effect heeft het inademen van tabaksrook op de menselijke lever?

Omdat de lever ons lichaam tracht te ontdoen van schadelijke stoffen, lijkt het voor mij vanzelfsprekend dat deze ook belast wordt door het inademen van tabaksrook.
Alleen hoor of lees ik hier nooit iets over, in tegenstelling tot alle informatie die je toegeworpen krijgt over de schadelijke effecten die dit zou hebben op longen, hart, bloedvaten en... welk orgaan eigenlijk niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het inademen van rook zal in eerste instantie de longen , bloedvaten en van daaruit ook het hart gaan beschadigen. Bovendien kan de rook prikkel ook kanker activeren. Uiteindelijk kan de lever vanuit deze rangorde ook zijn schade meekrijgen. Een directe verbinding moet je niet leggen.

Daar wordt wel over geschreven hoor. En ook over waarom het schadelijk is. Bijvoorbeeld de invloed van roken op het ontstaan van: Maag-, lever- en alvleesklierkanker Wetenschappers hebben aangetoond dat roken het risico op maag-, lever- en alvleesklierkanker vergroot. De oorzaak ligt in het feit dat de nicotine uit sigarettenrook via het bloed de cellen van de maag, lever of alvleesklier kan beschadigen, waardoor deze lichaamscellen gevoeliger worden voor andere kankerverwekkende stoffen.

Bronnen:
http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.j...

DE lever is niet het orgaan dat het meest te lijden heeft van roken, want dat is het hart... Mensen die roken krijgen hartproblemen, dan longproblemen en kanker... Maar de lever is niet aangedaan in dezelfde mate... Alcohol doet dat dan weer wel, de lever aantasten, maar roken en lever zijn betere vriendjes dan de drank...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100