Hoe kan ik stoppen met scheten (laten) ?

Dames en Heren, ik heb een dringende vraag. Ik kan ondanks niet stoppen met scheten laten. Dit is zeer bellemerend. Wat moet ik?Ik heb een probleem , en schaam mij hiervoor

Weet jij het antwoord?

/2500

Door je eet en drinkpatroon te veranderen. Bijvoorbeeld geen bonen meer eten, en geen dranken met bubbels meer drinken.

Ik mag toch aannemen dat je dit niet doet wanneer er andere mensen om je heen zijn. Want het is namelijk gewenning. Wanneer je namelijk altijd scheten laat wennen je darmen eraan en wordt het een soort van gewoonte. Je zult dus gewoon je darmen eraan moeten laten wennen om ze er niet steeds uit te duwen. Dus als jij met andere mensen het niet hoeft te doen dan hoef je ze er ook niet altijd uit te duwen wanneer je alleen bent. Want ik mag toch aannemen dat je ze niet de hele dag laat (in de winkel, in de bus, of in de auto....) Begin daar eens mee, en maak mij niets wijs dat ze eruit moeten want het hoeft echt niet. En let ook eens op je eten, uien, knoflook, melkproducten, je gaat er scheten van laten. Succes ermee he! Toegevoegd na 9 minuten: Ik wilde ook nog even toevoegen dat je natuurlijk bepaalde bonen, witte bonen, bruine bonen, etc beter even kunt laten staan. Wat ook heel belangrijk is om je eten rustig op te eten en goed te kauwen.

tja wat je eet is vrij belangrijk probeer ook eens yakult als je maag vaak van streek is

Don't worry! Lees dit: http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2008/04/23/scheten-laten-is-gezond

Bij iedereen is er altijd een hoeveelheid gas in het maagdarmkanaal aanwezig. Dit gas komt in het maagdarmkanaal door: * Het inslikken van lucht Elke keer als we slikken gaat er ook een kleine hoeveelheid lucht mee naar binnen. * Gasvorming door de darmflora De darmflora is een verzamelnaam voor alle bacteriën die zich in de darm bevinden. Onverteerde voedselresten die in de dikke darm terechtkomen worden door de darmflora bewerkt. Bij dit proces komen veel gassen vrij. * De bloedsomloop Een heel klein deel van het gas is afkomstig van de bloedsomloop. Gas wordt vanuit het bloed afgegeven aan de darm en ook weer door de darm afgegeven aan het bloed. Het gas in de darm bestaat vrijwel geheel uit stikstof, zuurstof, koolzuurgas, waterstof en methaan. Dit zijn allemaal reukloze gassen. Het stinken van winden heeft te maken met de geringe hoeveelheid ‘stinkende gassen’. Dit zijn vaak zwavelverbindingen (rotte eieren) die vrijkomen bij de afbraak van bepaalde eiwitten. De samenstelling en de geur van het darmgas heeft o.a. te maken met de voeding en de darmflora. Iedereen laat winden en dat is dus heel normaal. Om het darmgas kwijt te raken wordt er per dag ongeveer 10 keer een wind gelaten. U merkt hier nauwelijks iets van. Extra gasvorming in de darm is een vervelend probleem, vooral als er geen controle is over het winden laten. Mensen schamen zich er vaak voor. Zij gaan contacten vermijden en durven het niet met de huisarts te bespreken. Dus, de moraal van het verhaal is, doe dat nou eens wel!

't Kan ook heel simpel 'n bacterie/schimmel zijn die in je darmen/lijf zit. En ja.. dat kan inderdaad 'n probleem zijn! Sterkte met je gassen!! (beter één in de wijde ruimte dan in 'n nauw gat toch?)

Persoonlijke ervaring: sinds ik meer aan lichaamsbeweging doe laat ik minder scheten. Kan het daar bij jou aan liggen?

Er is een mogelijkheid dat je last hebt van je gal/lever, dat kan gepaard gaan met ongewoon veel boeren en winden laten. Hier hebben zeer veel mensen tegenwoordig last van, dus jij misschien ook.

Als je veel koffie en cola drinkt,verander dit dan ns in thee en vruchtensappen

Je moet de oorzaak op (laten) zoeken!!! Daarnaast kun je proberen of bij elke maaltijd een glas mineraalwater met een lepel molkosan nemen helpt. Molkosan is melkzuur dat voor de darmen goede bacteriën bevat, het helpt vaak bij gasvorming.

Scheet wordt veroorzaakt door ingeslikte lucht en koolzuur, en een mengsel van gassen dat door bacteriën en gisten in de darmen van zoogdieren wordt gemaakt. Het gas wordt via de anus afgegeven aan de lucht. Dat maakt een karakteristiek geluid. Het gas heeft meestal een reuk. Winderigheid wordt in de volksmond besproken met de term: 'een wind (of scheet) laten'. Winden laten heet officieel 'flatuleren'. De kunst van het winden laten wordt ook wel petomanie genoemd. Een petomaan is iemand die er een ziekelijk genoegen in schept winden te laten. Petomaan komt van het Franse woord 'péter' wat 'winden laten' betekent. De meeste dieren, zoals zoogdieren, vogels, vissen en insecten, laten winden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Winderigheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100