waarom heet half zware shag van drum tegenwoordig original?

Ik rook al 35 jaar drum shag en het valt me op dat er geen half zware shag meer op staat maar drum original. Waarom is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tsja,dat zijn de reclame jongens he? Altijd op zoek naar de beste boodschap. En omdat zwaar of half zwaar niet in het anti-rokers beeld past, is het nu het geen er altijd was. 'Original'. Slimme jongens die reclame jongens maar je moet er wel voor oppassen!

Helemaal mee eens met het antwoord van Jelle, behalve met "je moet er wel voor oppassen". Je kunt toch wel op je zelf passen? Nou, laten we dat dan ook doen, en laat die "reclamejongens" lekker hun werk doen. Ze maken alleen maar gebruik van onze zwakheden en daar moeten we zelf voor oppassen!

Omdat het ook buiten Nederland verkocht moest worden. Een Duitser halfzware uit laten spreken lukt nog wel maar met een Fransoos of Brit wordt het al een stuk moeilijker. Zo werd werthers echte (een snoepje met een hoog vroeger was alles veel lekkerder imago gehalte) plotseling werthers original. Van de shag is alleen het gewicht niet meer zo original.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100