Wat is hypoglycemy precies?

Een kennis van me heeft dat en die valt soms ineens weg. Hoe kan je ermee omgaan en hoe voorkom je zo'n aanval?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hypoglycemie is een schommelende bloedsuikerspiegel. Het ene moment is het goed en dan plotseling laag. Het lichaam is niet goed in staat om koolhydraten goed te verwerken. En met name slechte koolhydraten zijn een boosdoener. Wat je kunt doen is heel regelmatig eten. Ongeveer zes keer per dag kleine hoeveelheden. Goede (trage) koolhydraten i.p.v. geraffineerde produkten. Als je kennis soms wegvalt dan is dat een serieuze zaak. Hij/zij moet heel goed op zijn/haar voeding letten. Bij een hypo moet je iemand direct iets te eten geven. Wat ook goed werkt is een vruchtensap. Hypoglycemie kan hele ernstige vormen aannemen, wees er voorzichtig mee. Ik heb een lichte vorm van hypoglycemie en het valt soms niet mee in een hectisch bestaan om er goed mee om te gaan. Vooral stress is een grote vrijand.

Een hypoglycemie ("hypo") is een te lage bloedglucosespiegel (lager dan 3.0 mmol/l), die gepaard gaat met typische klachten en verschijnselen, zoals beven, transpireren, hoofdpijn, wazig zien, hartkloppingen, en een hongergevoel. De klachten zullen verdwijnen na verhoging van de bloedglucosespiegel door bv. wat suiker te eten.

Bronnen:
http://www.diabetes.nl/index.php/complicat...

Een te laag laag bloedsuiker gehalte. Meetbaar in het bloed. Normaal waarden rondom 5 - 6. Te laag daaronder met gevolgen voor de patiënt.

Hypoglykemie houdt in dat de bloedglucosespiegel te laag is. Alle organen van het lichaam hebben suiker nodig om te kunnen functioneren en voor de hersenen is een constante toevoer van suiker zelfs van levensbelang. Een bloedglucosewaarde onder 3,5 mmol/L wordt beschouwd als een hypoglykemie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypoglykemie

Heeft mijn moeder ook gehad. Komt door een te lage suikerspiegel in het bloed. Het is zaak om de suikerspiegel op peil te houden door regelmatig "langzame" suikers (= koolhydraten in bruin brood e.d.) te eten. En juist geen koekjes en suiker, want dat zijn snelle suikers en die werken dan averechts, met pieken en dalen.

Als jouw kennis dit heeft is een bezoek aan de huisarts echt nodig. Hij/zij zal een dieet krijgen waardoor de bloedsuiker spiegel niet zo schommelt, waardoor de klachten af moeten nemen. Voorkomen kan alleen door je goed aan het dieet te houden en goed naar je lichaam te luisteren, je kan het aan voelen komen, zodat je dan al iets kan eten, een boterham of zo, val je snel weg dan is een suiker klontje of druivensuiker een oplossing.

Hypoglecemie is, als je het simpel uitlegt, het tegenovergestelde van suikerziekte. Je maakt teveel insuline aan ipv te weinig. De effecten lijken redelijk hetzelfde. Wanneer je iets eet met veel suiker maak je (bijvoorbeeld) 2 keer zoveel insuline aan als je nodig hebt. Teveel aan insuline is niet goed voor je en daardoor kun je duizelig worden, flauwvallen, zwart voor de ogen zien, sterretjes, hyper worden, slecht kunnen concentreren en zelfs hyperventileren. Het lastige is dat je het heel simpel kunt oplossen door wat meer suiker te eten, want dat gebruikt de extra insuline in je lijf, alleen maak je daardoor juist weer meer aan. Als je een stevige vorm hebt van hypoglecimie zul je hier een heel strikt dieet voor moeten volgen, net als bij diabetes. Het eten van slechts 1 snoepje kan er al voor zorgen dat je je een hele dag rot voelt. Ik heb zelf hier als kind last van gehad (tot een jaar of 12) en ben er daarna gelukkig overheen gegroeid. Maar die jaren heb ik altijd elke dag op dezelfde tijdstippen hetzelfde moeten eten. half acht ontbijt met 1 boterham met kaas en 1 cracker met ham. 10 uur 1 biscuitje, 12 uur lunch, zelfde als ontbijt, 3 uur 1 appel, 5:30 avondeten, zat wel iets verschil in maar alles afgewogen en gemeten. 8 uur weer een biscuitje. Kortom, de beste manier om ermee om te gaan is een streng dieet en je daar rigoreus aan houden. Het is een ernstige ziekte die in het ergste geval tot de dood kan leiden (alhoewel onwaarschijnlijk) dus ik neem aan dat die kennis al onder behandeling is van een arts/dietist.

Die kennis van jou moet altijd een suikerklontje bij zich hebben en in ieder geval niet autorijden. Verder is er niet zoveel aan te doen. Dieet iets veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100