wij moeten een WC maken die poep kan recycelen en hij moet in saharqa kunnen overleven en hij moet draagbaar zijn iemand een ideetje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitwerpselen zijn op verschillende manieren te recycelen. - reinigen (biologisch afbreken) - drogen en als brandstof gebruiken - vergassen en het gas als brandstof gebruiken - als mest Of een combinatie van bovenstaande. Hier een voorbeeld van het reinigen: Er zijn inmiddels kleine zuiveringsinstallaties voor in de kelder te koop. Hoeverre deze ook in de Sahara werken, weet ik niet, maar bij een kennis heb ik zo'n ding in de kelder gezien, bestaande uit 2 kunststof tanks die het afval/rioolwater dusdanis reinigen, dat het eindproduct weer in het het huis gebruikt wordt (voor toilet, wasmachine en tuin) en enkel voor consumptie vers water nodig hebben (hoewel het eindproduct zelf ook drinkbaar is). Leeg is het draagbaar, gevuld natuurlijk niet. 1x per jaar wordt de bacteriestam gecontrolleerd en indien nodig aangevuld/vervangen. http://www.rhein-berg-online.ksta.de/html/artikel/1143027840062.shtml Niet alle afwaterbedrijven zijn blij met deze ontwikkeling, aangezien het hun geld kost. http://www.focus.de/auto/ratgeber/zubehoer/umwelttechnik-streit-ums-abwasser_aid_192176.html Als ik het niet zelf gezien had, zou ik er erg sceptisch tegenover staan, maar het werkt echt.

Er staat wat op deze site: http://www.composttoilet.nl/website/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=2&MMN_position=3:3 en het hele process in fotos: http://www.pixagogo.be/8145095209

Je moet van de poep een wc hokje maken of andere huizen. dat is ene goed idee want dat doen ze ook van dieren poep. en dat lukt ook goed.

In de sahara zou je poep ook kunnen laten drogen... en dan gebruiken om een vuurtje mee te stoken... dat wordt ook gedaan met kamelenmest, meen ik... de WC hoeft dan niet zo heel ingewikkeld te zijn... gewoon een zitting op een standaard boven een kruiwagen... tentje erom voor de privacy en klaar is Kees...

In 2008 las ik ergens een interessant artikel over sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden in IS (tijdschrift over Internationale Samenwerking). Ik vond het zo boeiend dat ik meteen ook een abonnement genoemen heb. Ik heb het voor je opgezocht in ISOnline:

Dit is onmogelijk een levend wezen dat en draagbaar is en de sahara overleeft en poep eet bestaat niet laat staan dat het van poep iets bruikbaars maakten dat je het kunt maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100