Is het normaal dat menstruatiepijn van vrijwel niets in een jaar tijd naar heel heftig gaat? (zie uitleg)

Ik heb altijd al Microgynon 30, en de goedkopere varianten daarop geslikt (nu zo'n 8/9 jaar). Ik heb altijd wel wat last gehad van menstruatiepijn gehad, maar het laatste jaar is het verschrikkelijk. Ik heb enorme buikpuin, steken als ik sta of zit en naar de WC gaan doet onwijs pijn.

Als naar de dokter geweest, maar deze wil mijn pil niet veranderen. Ik heb alleen een pijnstiller gekregen en het advies om door te slikken als de pijnstiller niet genoeg hielp. Nu helpt die pijnstiller niet en heb ik een doorbraakbloeding. Weer enorme pijn.

Nu vraag ik mij af of die verandering van pijn in een jaar tijd normaal is? en wat het dan kan zijn en daarbij nog eens naar de dokter moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou best kunnen (eigen ervaring) dat je inmiddels last hebt gekregen van vleesboompjes of verklevingen die tijdens je menstruatie voor last zorgen. Als jij meent dat de pijn niet "normaal" is zou ik op termijn toch weer eens naar de huisarts,gaan en een verwijsbrief voor een gynaecoloog vragen.

Dit is wel een heel heftige verandering. Het is ook best raar dat je pijn hebt als je naar de wc gaat. Ik denk dat het verstandig is om je dokter om een onderzoek te vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100