Wat moet je doen als je je tampon er niet meer uit krijgt?

veel zeggen je naar de dokter moet gaan, maar wat kan die doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oh dat lijkt me heel vervelend. Als het je écht écht niet zelf lukt, dan zal ik maar opschieten om naar de dokter te gaan. Als een tampon te lang in je blijft zitten kan dat hele nare gevolgen hebben. In de link kun je wat gezellige forum-tips meelezen. Je bent zo te lezen zeker niet de enige! Succes. het komt vast wel goed. Toegevoegd na 13 minuten: Het zijn NIET de handigste en veiligste tips op dat forum!! Ga dus ook maar vooral niet met een douchekop aan het prutsen.. , zoals SuzyQ in een reactie al waarschuwde. Mijn doel met deze site was grotendeels om je te laten zien dat je blijkbaar lang niet de enige bent met dit probleem, zodat je wat meer lef krijgt om de dokter te laten helpen. Want als het je echt niet zelf lukt lijkt me dat de enige oplossing.. succes nogmaals

Die kan de tampon eruit halen dus... Toegevoegd na 4 minuten: Bij mijn weten zit er toch een touwtje aan, dat kun je dan toch gebruiken om aan te trekken en dan komt die tampon er toch uit, dat kan toch niet anders... (Maar ja ik ben een man en heb er geen praktijkervaring mee...)

gewoon naar de dokter gaan als je hem er niet uit kan persen. die man is wel wat gewend en hij haalt hem er zo uit

heb je het al geprobeerd terwijl je op bed ligt, met een kussen onder je kont? gebruik flink glijmiddel, of desnoods olie, op je vingers. zo kom je goed diep, en krijg je misschien toch grip op het ding. succes!

de dokter zal die verwijderen met gepast materiaal vb een pincet of dergelijke.. dat zou normaal niet zo pijnlijk mogen zijn.. dus geen schrik! het komt wel goed :)

Hoe lang zit hij er al in? Veel vrouwen laten een tampon te kort zitten. Dan gaat het verwijderen veel stroever. Als hij er nog geen vier tot zes uur in zit, zou ik hem nog even laten zitten en na een paar uur nog eens proberen. Het kan helpen om te persen (alsof je moet poepen) terwijl je trekt, dan gaat de vagina wat verder open. Als je je spieren aanspant alsof je je plas inhoudt, gaat het juist moeilijker. Als het touwtje eraf is, kun je (als hij er al lang genoeg in zit) proberen hem eruit te persen terwijl je op de wc zit. Als je hem ver genoeg kunt persen dat hij een stukje uitsteekt, kun je hem vervolgens met je vingers pakken. Als dat allemaal niet lukt, kun je inderdaad het beste langs de dokter. Die kan er met een soort tangetje goed grip op krijgen en hem er zo uit trekken. Wacht daar niet te lang mee, de tampon moet niet langer dan een uur of acht blijven zitten.

Ik zou geen risico nemen en meteen naar de dokter gaan. Als je zelf gaat experimenteren duw je hem misschien nog verder. De huisarts heeft er goed zicht op met een spreider en kan hem er met speciaal gereedschap direct uithalen. Zo ziet hij ook gelijk of er iets beschadigd is. Hij kan je ook meteen doorverwijzen naar de gynaecoloog als het hem ook niet lukt of als het te riskant voor hem wordt.

Het makkelijkst is dat je even langs de dokter gaat om eruit te vissen. Als je dat niet doet, komt uiteindelijke de tampon er weer uit want die is lichaamsvreemd. Ondertussen kan je wel een nare ontsteking oplopen en daar zou ik niet op wachten.

Er is een foefje maar het klinkt misschien een beetje raar. Ga onder de douche en haal de douchekop van de slang. Laat wat water binnen in je vagina stromen door middel van die slang die je een klein stukje inbrengt. Zo absorbeert de tampon het water en word groter en zwaarder, en kun je hem er makkelijker uitpersen. In ieder geval naar beneden persen totdat je hem kunt pakken. Blijf vooral ontspannen en raak niet in paniek. Als het echt niet lukt heeft de dokter hem er zo uit hoor! Toegevoegd na 1 minuut: En het is niet gevaarlijk hoor. Het word ook vaak toegepast om te spoelen, of om een menstruatie sponsje er uit te halen. Gewoon rustig doen en niet te harde straal.

Ik weet niet hoe lang hij al zit? Maar is het meer dan 8 uur en je krijgt hem er zelf niet uit, dan toch meneer of mevrouw Doc...

Mijn collega had dat ook, doc. haal hem er uit met een eendenbek 5 tellen werk geen pijn geen probleem. Gebeurd vaker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100