Waarom hebben pleisters een houdbaarheidsdatum ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat na verloop van tijd de plakkracht verminderd en op den duur helemaal verdwijnt, dan is de pleister dus niet meer bruikbaar, de fabrikanten melden een datum op de verpakking, om de kwaliteit van de pleister tot die datum te garanderen.

Ze kunnen hun plakkracht verliezen maar echt schadelijk voor de gezondheid zullen ze niet zijn na de houdbaarheidsdatum MITS natuurlijk op een schone plek bewaard.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Omdat tot die tijd de steriliteit gewaarborgd is, net als bij alle verbandmiddelen. Nu kun je als je het wondje ontsmet het pleistertje nog prima gebruiken, maar in sommige landen (bijv.Duitsland) waar je verplicht bent een EHBO-doos in je auto te hebben, mag die beslist niet over datum zijn. Verbandmiddelen die, over datum of niet, al meer dan een dag uit de verpakking zijn, mag je op grotere wonden sowieso niet meer gebruiken. Je kunt ze na die datum nog prima gebruiken om een schoon verbandje mee vast te zetten, een geschaafde (schoongemaakte) knie af te dekken of doktertje mee te spelen, maar hou in je achterhoofd dat het na die datum naar alle waarschijnlijkheid NIET steriel meer is. Met dank aan Marleen.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/overig/doos...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100