Waarom doet ontlasten tijden je menstruatie pijn?

Even een vraagje aan de vrouwen of slimme mannen die behoorlijke vrouwenkennis hebben :)
Nou als ik mijn grote boodschap doe tijden mijn menstruatie doet het altijd zo een pijn als ik moet duwen om mijn behoefte er uit te laten komen. Precies dat er iets is aan het bloeden op die plek omdat het zo een pijn doet, maar dan zie ik helemaal geen bloed.
Is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet normaal. Daar heb ik nog nooit last van gehad, en ook nooit van anderen gehoord dat die dat hadden. De menstruatiepijn zat in de buik en/of de bovenbenen, maar nooit in de anus. Jouw huisarts erover raadplegen, want er is of iets mis bij jou of je hebt een constructiefoutje.

Het is een mogelijkheid dat je tijdens je menstruatie anders eet, waardoor je spijsvertering niet goed werkt, dat kan aambeien opleveren, ga hier eens mee naar je huisarts en vraag hem/haar je te onderzoeken.

Je hele onderbuik kan gevoelig zijn als je menstrueert. Je baarmoeder is wat opgezet en neemt daardoor iets meer plaats in, en trekt zich samen om het menstruatievocht naar buiten te werken. Als er dan ontlasting zit die je uitpoept, ontstaat er wat extra ruimte en moet alles zich even opnieuw 'zetten', wat je behoorlijk kunt voelen als je onderbuik al gespannen is. Als je hard moet persen, verhoog je ook de druk in de buik. Afhankelijk van wat je doet en hoe erg normaal gesproken je menstruatiepijn is, kan dat een dof zeurend gevoel geven of een felle scherpe steek, en alles er tussenin. Probeer te voorkomen dat je te hard moet duwen of persen (zorg voor voldoende vocht, vezels en beweging). Blijf je last houden of maak je je zorgen, bespreek het dan eens met de huisarts als je daar en eer bent, of ga er even langs om het te bespreken. Toegevoegd na 28 seconden: 'en eer' moet zijn 'een keer'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100