Ik ben tijdens het zoeken vergeten wat ik zocht. is dat erg?

hoort dat bij dement zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen vergeet wel eens wat. Maar bij ouderen kan vergeetachtigheid ernstige vormen aannemen. Dit is niet altijd een dementie waar je niets aan kunt doen. De doorbloeding van de hersenen wordt als je ouder wordt ook vaak slechter en dit heeft een slechtere geheugenfunctie tot gevolg. Net zoals ouder worden gepaard gaat met moeilijker lopen of slechter horen, kan het geheugen achteruit gaan. Vergeetachtigheid kan ook een signaal zijn van beginnende dementie. Dan gaat het geheugenverlies verder dan de gebruikelijke vergeetachtigheid bij oudere mensen.

Nee hoor is mij ook wel eens overkomen. Maar als het je zeer regelmatig zou overkomen dat ik er dan wat achter zou gaan zoeken.

Nee dat is een tussenstadium, na het zoeken komt pas dementie... Als je nog wil zoeken dan is dat nog steeds tussenstadium... Als je niet weet wat zoeken is, dan heb je weer rust en is alles ok...

Nee hoor, dit overkomt iedereen wel eens. Niets om je direct zorgen over te maken.

Nee hoor. Ik zoek ook wel eens mijn bril terwijl ie op m'n hoofd staat. Tegen de tijd dat je dat wat je zocht weer nodig hebt, ga je het vanzelf alsnog zoeken.

Dit overkomt iedereen wel eens omdat je op de plek waar je zoekt de associatie kwijt bent met wat je zoekt. Het helpt dan om terug te gaan naar de plek waar je het bedacht hebt. Je weet dan ineens weer wat je zocht en waarom.

Dat hoeft niet, maar kan wel. Misschien zocht je wel hulp. En als je dat bent vergeten, is dat erg.

Een heel natuurlijk verschijnsel en komt bij bijna iedereen voor. Is vaak een kwestie van, met, teveel dingen tegelijkertijd bezig zijn. Je harde schijf is een beetje te vol, dan. Ik weet niet hoe oud je bent maar vergelijk een gewoon vergeetje niet direct met dementie. Zonde van de energie.!

Overkomt mij ook wel eens,is niks om je zorgen over te maken,mij valt het een tijdje weer in en ga er dan alsnog naar op zoek.

Heel herkenbaar, en iets dat volgens mij iedereen wel eens heeft. Niets om je druk over te maken dus.

Nee hoor is niet erg, iedereen kan welééns wat vergeten. Heel normaal... Het komt vanzelf weer terug.

De medische term dementie wordt door artsen gebruikt als begrip. Hierbij onderscheiden ze vele soorten, waarin Alzheimer er bijvoorbeeld één van is. Het lijkt me onmogelijk om direct een categorie van een ziekte erbij te halen wanneer iemand überhaupt iets vergeet. De rücksichtslose arts spelen op jezelf is voor domoren.

Herkenbaar, ik heb het zelf ook nog weleens. De mens moet aan zoveel dingen denken op een dag en soms laat je geheugen je even in de steek. Maar in mijn geval komt het vroeg of laat altijd weer bovendrijven. Herkenbaar? Om dit nu meteen dementie te noemen, gaat mij te ver.

Nee, dat is niet erg, en het hoort niet speciaal bij dement zijn. Ik ben 30 en dit gebeurt mij ook. Soms maar zo af en toe, maar als ik erg druk ben in mijn hoofd (en ik weet dat jij een hoop aan je hoofd hebt) kan ik regelmatig hebben dat ik een kamer in loop om iets te pakken/zoeken, en ineens geen flauw idee meer heb wat ik wilde pakken. Dat is een teken dat ik moet proberen het wat minder druk in mijn hoofd te hebben, niet dat ik dement ben.

ik denk dat dat heel normaal is en iedereen heeft dat wel eens. ik zoek ook wel eens een schaar maar kom met een pen terug. ook zo stom. maar als je heel veel dingen vergeet en het heel vaak voorkomt kan je wel wat vergeetachtig zijn

Het is allemaal al gezegd hier maar ik licht het nog maar even toe met een voorbeeld. Als ik niet te moe ben, geen stress heb, niet al te veel Pieker, mijn hoofd niet te vol zit met allerlei zorgelijke zaken, dan overkomt het me zelden maar als alle voorgaande zaken er wel zijn weet ik niets meer, ik vergeet mijn pincode, namen, loop naar de keuken om iets te pakken en als ik daar ben weet ik niet meer wat ik moest pakken. Dit had ik toen ik 20 was 30, 40 en nu 50 nog steeds. Als je "harde schijf" te vol zit kan er even niets meer bij en dan gebeurd dat, dementie is dan niet meteen het eerste waaraan je moet denken.

Ik heb de indruk dat op deze site ook vaak mensen de vraag even kwijt zijn gezien de antwoorden. Of dat erg is nee, hooguit irritant.

Nee hoor is helemaal niet erg. Dat gebeurd iedereen wel eens, niets om je zorgen over te maken. Het is wel erg als je bijvoorbeeld naar je vriendin of vriend aan het zoeken bent (bijvoorbeeld in een winkelcentrum) en je vergeet dat je haar/hem zocht. Dan blijft die persoon maar op je zitten wachten. Das wel erg!

Nee,Gerrit dat hoort niet bij het dement zijn,maar bij het mens zijn. Overkomt iedereen wel eens,dus maak je geen zorgen!

We hebben er zelfs een woord voor: verstrooidheid. En dat geldt niet alleen voor waanzinnige professoren, whahahahaaah! Iedereen heeft daar wel eens last van, de een wat erger dan de ander.

Teveel dingen in je hoofd. Je kunt er niet zoveel tegelijk onthouden, dus ben je deze vergeten. Niets om je zorgen over te maken.

Het is niet iets om je zorgen over te maken.. ik had dat vorige week nog..liep naar zolder en toen ik er was wist ik niet meer wat ik wou halen... raar eigenlijk dat je in een paar seconden iets weer vergeten kan zijn..

ik heb dat heel vaak als ik achter de computer ga zitten. Dan wil ik bijvoorbeeld naar ING iets overschrijven, of iets op wikipedia opzoeken, en dan komt eerst mijn mail, en dan ga ik naar Goeie vraag, en dan zet ik een half uur daarna de computer uit, maar ben ik vergeten dat geld over te maken. Komt omdat je dan afgeleid wordt door iets anders. Of ik loop naar beneden voor plakband, kom beneden aan, en de kat vraagt eten, dan sta ik bij de koelkast en denk: eerst de vaatwasser leegruimen, en een half uur daarna loop ik zonder plakband weer naar boven...

Dart heeft niets met dementie te maken.

Oh, dan ben ik al jaren dement... En pensioengerechtigd ben ik nog niet. Zo lang je je wachtwoord van GV nog weet, en ook kunt inloggen etc, valt 't waarschijnlijk wel mee.

Heb ik ook weleens last van... en ik ben pas 23!!

het is lastig. hoort niet bij dement zijn. mogelijk kom je andere dingen tegen die je aandacht opeisen dwarrelen er andere gedachten tijdens het zoeken. op een ander moment schiet het je weer wel weer te binnen.

ja

Ik heb het ook wel eens, loop ik naar de keuken om wat te pakken en als ik in de keuken ben, vraag ik me af wat ik daar ook al weer ging doen.

Nee, want als je weer ontdekt wat je vergeten bent, ...

Bronnen:
ontdekken vergeten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100