Wat kun je het beste doen als je verstandskiezen zijn getrokken, tegen zwelling en pijn? Naast de ibuprofen van de kaakchirurg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De pijn verbijten of even op je kiezen bijten gaat niet werken. sommige mensen reageren BETER op naproxen dan op ibuprofen, naproxen geeft vaak ook minder maagproblemen dan ibuprofen. Het schoonhouden van de wonden met 3% peroxide is verstandig, alsmede het eten van yoghurt. Vermijd voedselresten in de wonden en spoel stukjes er meteen uit, liefst weer met peroxide en een spuitje met een smalle tuit (wordt soms door de tandarts meegegeven als je er om vraagt.) Drink GEEN alcohol. Blijft de pijn onhoudbaar, vraag dan evt de huisarts om tramadol. Houdt buiten je mond dicht ivm. koude lucht. Weest erg voorzichtig met tandenpoetsen. Vloeibaar voedsel zonder pitjes oid is de eerste dagen aan te raden, direct daarna spoelen met water. Het kan een week (of twee) gevoelig blijven. Houd je mond dicht in stoffige en vuile omgeving. Veel sterkte!

Gelijk na het trekken koude compressen er tegen houden. Dat voorkomt zwelling. Je moet daar niet al te lang mee wachten, uit eigen ervaring weet ik dat je heel snel een zwelling krijgt.

Voorkomen dat je nog meer pijn krijgt of een ontsteking door te spoelen met waterstofperoxide mondspoeling. Probeer ook af te wisselen met paracetemol ivm mogelijke maagklachten Good luck!

Op zoethout sabbelen en zoethouthee drinken.. mij hielp het geweldig!

zo'n grote verpakking invriesijsjes kopen en gebruiken om mee te koelen en om op te eten!

Zodra dat je voelt dat de verdoving van de tandarts aan het uitwerken is neem dan een pijnstiller. Ongeacht of je pijn hebt of niet, neem de dag van de extractie je rust. Ga gewoon naar bed en probeer te slapen. Je zult zien dat je de volgende dag bijna geen last (meer) hebt. De ene verstandskies is de andere niet, met name de wortel. Een kies trekken moet je niet onderschatten. Neem bovenstaande raad in acht je bent dan het snelst weer de oude. Sterkte!

Naast gebruik van pijnstillers is het van belang om het zo goed mogelijk schoon te houden. Een ander hierboven gaf al aan waterstofperoxide ikzelf kan je dus Bocasan aanbevelen: het zijn zakjes met oa waterstofperoxide met nog een aantal toevoegingen. Werkt uitstekend! Verkrijgbaar bij Apotheek, drogist (Kruidvat etc).

Wat je verder nog zou kunnen doen is spoelen met salie. Je kunt hiervoor verse blaadjes salie gebruiken ( of in de reformwinkel saliethee kopen). Water koken en over de blaadjes gieten, 10 minuten laten trekken en afkoel, je mond ermee spoelen. Geeft verlichting aan klachten die met je tanden of mond te maken hebben. Ook goed tegen aften.

Pijn doorstaan, geen ibuprofen slikken, dat is n.l. slecht voor je maag. Doe je het toch, vraag dan bij de apotheek om maagbescherners.

ik moest via een soort spuit een zoutoplossing IN de wonden spuiten om zo infectie tegen te gaan en eventuele etensresten weg te halen, het is van belang dat de wonden schoon blijven. Vertrouw me, ik heb een infectie gekregen.... en heb 2 weken niet fatsoenlijk kunnen eten. Maar ik las je vraag niet goed, als de zwelling er al is ben je vaak te laat met koeling, maar het helpt wel om het sneller te laten verdwijnen. Voor de rest zorgen dat je immuunsysteem op peil blijft, des te gezonder je blijft hoe sneller je lichaam opknapt en hoe sneller je van de pijn af zal zijn. (maarjah bij mij zijn ze alle 4 tegelijk operatief verwijderd) Ibuprofen is je beste vriend in deze tijd!

In ieder geval geen extra pijn stiller nemen. Veel koel drinken en zoals al gezegd regelmatig koelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100