Waarom maakt de één zowat alles mee aan ellende en de ander niets tot weinig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat heb je zelf in de hand en wat niet ?Er zijn mensen die verkeerde keuzes maken en zitten diep in de ellende , daar kun je weer van leren. Soms overkomt je iets wat zwaar en verdrietig is zonder dat je daar iets aan kan doen . Het is je lot. De kunst is om er weer uit te komen. Een ander die weinig of niets aan ellende mee maakt kan zich zelf beschermen door juiste keuzes te maken . Maar het kan ook zijn dat die personen zonder dat ze er zelf invloed op hebben nog veel gaan meemaken . Dat kun je niet sturen. Je weet nooit wat er nog op hun bordje komt te liggen.

Het leven is hard en meedogenloos.. Toegevoegd na 28 seconden: En geenszins fair. Toegevoegd na 1 dag: Vier minnen? Zonder commentaar? We zitten hier toch niet op Geenstijl?

Dat is het lot, denk ik. Maar er is ook een groot verschil hoe je met ellende omgaat. De één breekt zijn vinger en de hele wereld moet het weten en de ander zit diep in de ellende en niemand ziet dat.

Alle ellende wordt uitgespreid, niet iedereen krijgt alles meteen over zich heen en iedereen krijgt zijn portie, soms de een en dan de ander, maar iedereen krijgt zijn portie hoor... Dus het heeft met de tijd te maken, de een vandaag en dan een ander morgen en zo gaat dat maar door... Jij komt ook aan de beurt hoor...

Het is net waar je woont, in wat voor situatie je woont. Wat je allemaal mee maakt. Hangt ook van je financieel af. van je omgeving, van je familie in het kort hangt het van alles een beetje af waarom ene zowat alles mee aan ellende heeft en de andre bijna niet of weinig...

Je levensomstandigheid kan wel een rol spelen denk ik, maar het kan natuurlijk ook een kwestie van toeval zijn of je veel of weing ellende op je pad krijgt, in wat voor milieu je ook leeft.

Ellende betekent niet voor iedereen hetzelfde.Wat de één ellende noemt ziet iemand anders als een hindernis die moet genomen worden.Maar het klopt wel dat je met je gezondheid wat geluk moet hebben.Waarom de ene meer geluk heeft dan de andere is misschien een kwestie van genetisch materiaal, wie zal het zeggen?

misschien bestaat karma. wat je in het leven brengt, krijg je terug. positief of negatief. maar het kan ingewikkelder in elkaar zitten ;)

Destiny.. Definieer ellende..Iedereen kijkt verschillend naar een bepaalde situatie. De één gaat met een moeilijke situatie anders om dan iemand anders met dezelfde moeilijke situatie. Mijn mening: We maken allemaal ellende mee, iedereen een andere situatie met een andere 'moeilijkheidsgraad'. Alleen de één krijgt de obstakels vroeg in het leven en de ander weer op een veel latere leeftijd. Niemand heeft het makkelijk, we moeten allemaal individueel het beste ervan proberen te maken... Toegevoegd na 3 minuten: Daarom hebben we ook familie (partner), vrienden..zij zijn onze steunpilaren, diegenen die ons een duwtje geven om over die berg heen te klauteren.

Het klinkt misschien heel banaal, maar ik ben van mening dat sommige mensen simpelweg meer geluk hebben dan anderen. Er zijn mensen om mij heen bij wie altijd alles tegenzit, terwijl anderen met zichtbaar weinig moeite en ellende door het leven lijken te vliegen. Zelfs als je een relatief 'veilig' leven lijdt kan er veel ellende op je afkomen. Een kwestie van (on)geluk, denk ik...

Heel veel dingen in het leven kun je zelf een beetje sturen, heel veel dingen in het leven zijn ook gewoon stom toeval, dom geluk of domme pech. Op dom geluk kun je nog een klein beetje invloed uitoefenen door positief in het leven te staan, maar domme pech is echt domme pech. Niet meer en niet minder. There Aint No Justice.

het is zoals het is !! ik ben ook geen goudzoeker wand dat vind ik toch nooit !..iets winnen doe ik ook nooit !! bij de een zit het mee bij de andert minder ! het zei zo !!!

Je kan er iets aan doen: rij geen auto, stap niet in vliegtuig, blijf altijd thuis, koop niet aan de deur, wantrouw mensen, eet weinig, drink water, rook niet, drink niet, trouw niet, neem geen kinderen en nog zo wat. Mensen die mijn raad opvolgen maken weinig ellende of geen ellende mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100