Hoe komt het dat ik elke winter blauwe pijnlijke tenen heb?

Zodra het begint te vriezen krijg ik pijnlijke tenen. Deze tenen worden ook paars rood achtig en zwellen licht op. Wie weet wat dit is en wat kan ik hieraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kunnen wintertenen zijn. Wintertenen, bestaat uit blauwrode, pijnlijke, hevig jeukende zwellingen van tenen. Dit komt met name voor tijdens de wintermaanden en wordt veroorzaakt door de inwerking van koude op de gebrekkig doorbloede huid.

Dit komt meestal door de kou, omdat je tenen de kou niet meer gewend zijn. Deze tenen heten wintertenen.

Dit komt door de kou, doe een twee paar sokken aan( of 1 dikke).

Wintertenen ontstaan door kou en vocht en slechte doorbloeding, zo kun je het probleem verhelpend: *een pijnstiller ( paracetamol) mag altijd, om de ergste pijn eraf te halen * wisselbaden voor de voeten nemen met afwisselend warm en koud water, 3 minuten in warm water en daarna 30 seconden in koud water * mentholzalf gebruiken op de plekken die het meest jeuken om zo het krabben te voorkomen * bij veel klachten proberen de kou te vermijden en anders ruimzittende schoenen dragen en ook geen knellende sokken dragen * buiten niet te lang in dezelfde houding staan, maar zorgen voor afwisseling, dus blijven bewegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100