Waarom mag je een orgaan, na de operatie niet bijhouden?

Ik las net een artikkeltje over een vrouw die na haar harttransplantatie haar eigen hart kon vasthouden. Graag had ze het mee naarhuis genomen maar dit mocht niet. Ze kreeg uiteindelijk wel de assen mee.

Waarom zou je je eigne orgaan niet mee mogen nemen? Het kan slecht worden, maar daat zijn al veel middelen op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou gaan rotten! In zeldzame gevallen kan het voor een arm of been nog wel eens gebeuren, maar het mag eigenlijk niet. „Om praktische redenen kan mee naar huis nemen echt niet, omdat lichaamsdelen gefixeerd moeten worden in formaline. Dat is een zeer giftige en kankerverwekkende stof.” De strenge regels voor formaline zijn in een thuisomgeving niet na te leven, zegt hij. „Mijn ervaring is dat patiënten deze uitleg begrijpen en ook accepteren.” Wat zegt de wet? Een geamputeerd lichaamsdeel is officieel ‘specifiek ziekenhuisafval’ en gaat met oud bloed, verbanden en organen naar speciale verwerkingsbedrijven. Dus dat zij "" de assen"" van haar eigen oude mee naar huis kreeg, dat lijkt mij al wonderlijk. http://www.nrcnext.nl/blog/2010/04/12/mag-een-geamputeerd-been-mee-naar-huis/

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gez...

Ik neem aan dat dit gedaan wordt om de illegale orgaanhandel tegen te gaan. Dat soort organen zijn bakken met geld waard op de zwarte markt. Verder zou ik er ook geen goede reden voor kunnen bedenken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100