Heeft benedengemiddelt iq ook nog een andere naam?

En dan bedoel ik zoals iq onder de 70 licht verstandelijk beperkt is ... en ik wou graag weten wat de gevolgen zijn als je iq benedengemiddelt hebt .. maar op die naam kan ik niet veel vinden ... dus kan iemand me helpen ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, daar is geen andere term dan benedengemiddeld voor te vinden. Het heeft dan ook geen speciale gevolgen. Het betekent alleen dat zo'n persoon een IQ tussen de 80 en de 90 heeft, en daarom wat meer moeite heeft om iets aan te leren dan mensen met een hoger IQ-cijfer. Maar de persoon kan net zo goed zelfstandig in de maatschappij functioneren als ieder ander die niet verstandelijk beperkt is.

Lastige vraag want er is ten eerste al onduidelijkheid over de IQ waardes. Wat is beneden gemiddeld? Soms kom je tegen: van 80-89 maar ook van 70-85. En toch vind ik regelmatig de term 'zwakbegaafd' terug al vinden veel mensen dat die naam niet van toepassing is. Toch geef ik hem omdat ik het kan vinden en wellicht helpt dat jou verder (twee bronnen): "Van 85 tot 115 spreek je van een normaal IQ. Boven de 115 is het IQ bovengemiddeld en boven de 130 spreek je van hoogbegaafd. Een IQ onder de 85 is beneden gemiddeld maar wordt ook wel zwakbegaafd genoemd. Een IQ tussen de 70 en 50 wordt licht zwakzinnig genoemd" "Voorgesteld wordt om de groep individuen met een IQ tussen 80 en 89 (ondergrens 79.5) aan te duiden als beneden gemiddeld. Dit betreft weer 15.7 procent van de populatie. De term zwak begaafd die door Kievit et al. (1996) en in de Engelstalige literatuur wordt gebezigd kan gemakkelijk worden verward met zwakbegaafd, een term met een heel andere betekenis/connotatie. In de DSM-IV wordt de groep met een IQ-score tussen 70 en 85 wel aangeduid met zwak begaafd, nog een reden om deze terminologie niet te hanteren voor de groep individuen met een IQ tussen 80 en 89." Als je dus aanhoudt dat tussen 80-89 beneden gemiddeld is dan is de term zwakbegaafd niet van toepassing. Als je 70-85 aanduidt als beneden gemiddeld dan wordt deze term wel gebruikt. Toegevoegd na 3 minuten: Derde bron: Zwakbegaafd: IQ 70/75-85/90. Lichte verstandelijke handicap: IQ 50/55-70. Matige verstandelijke handicap: IQ 35/40-50/55. Ernstige verstandelijke handicap: IQ 20/25-35/40. Diepe verstandelijke handicap: IQ lager dan 20/25. Vierde bron: zwakbegaafden kúnnen moeite hebben met: • kunnen redeneren • plannen maken • problemen oplossen • taal kunnen begrijpen en spreken • abstract denken • leren van ervaringen • relaties kunnen leggen • overeenkomsten en verschillen opmerken • ruimtelijke oriëntatie • informatie opslaan in geheugen en daar weer uit kunnen halen • bestaande kennis in nieuwe situaties kunnen toepassen http://plazilla.com/een-laag-i-q-jammer-dan-zoek-het-straks-zelf-maar-uit Het is niet zo dat zwakbegaafden dit helemaal niet kunnen. Vaak kunnen zij een aantal punten wel onder de knie krijgen, maar dit kost hen heel wat meer moeite dan mensen met een normale intelligentie. Natuurlijk is er ook sprake van niveauverschil binnen deze groep.

Bronnen:
http://www.apollopraktijk.nl/WISC-III_best...
http://www.e-psychiater.nl/kinder-en-jeugd...
http://www.nationaalkompas.nl/gezondheid-e...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100