Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ze laten mij rondlopen met bloeddiarree, moet ik dit accepteren?

zoals ik gisteren al had gevraagd, loop ik nu al vandaag 4 dagen met waterdiarree waarbij bloed zit ook al 4 dagen.
terug gegaan naar me dokter eerst een klacht ingediend dat ze niet goed gehandeld heeft.
nu heeft ze bloed laten prikken, urine afgenomen,en kweek van me uitwerpsel.
nu kreeg ik ook te horen van haar dat ze eerlijk gezegd niet meer weet wat er nu gaande is en dat ze niet goed meer weet wat het kan zijn en waar ze het moet zoeken.
ze laat mij dus weer lopen met maag/darm krampen en uitwerpsel waar bloed en slijm bij zit.
moet ik dit accepteren of moet ik morgen iets of iemand bellen? ik weet niet meer wat ik ermee aan moet en heb nog steeds flink pijn ondanks antibiotica en 6 paracetamol per dag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je laten doorverwijzen naar internist of MDL arts. Die moet dan een scopie gaan doen om van binnen te kijken. Bloed bij de ontlasting is nooit goed, en zoiets kan je vaak niet oplossen door een bloedtest. Bij mij konden ze pas een diagnose stellen na een biopt (hapje weefsel op kweek gezet) uit mijn darmen. Daaruit kwam de diagnose Ziekte van Crohn, en voor die tijd heb ik maaaanden gelopen met diarree die niet overging, en uiteindelijk ook bloed bij de ontlasting. Ik zou er op STAAN dat ik doorverwezen werd voor grondiger onderzoek.

Second opinion bij een andere huisarts...

Is de uitslag van het onderzoek al bekend en is daar niks uit gekomen of ben je nog aan het wachten? Als de uitslag er nog niet is zou ik even wachten tot die er wel is. Als die er al wel is maar er komt niks uit: ga naar je arts en vraag een verwijzing naar de internist. Als je die niet krijgt, ga je naar een andere arts.

je kunt ook vanavond naar de eerste hulp of huisartsenpost, dan krijg je waarschijnlijk een andere arts dan je eigen huisarts, zeg dat je je superberoerd voelt, dan mag je wel komen en heb je gelijk een ander die ernaar kijkt

Er lopen nu verschillende onderzoeken en je kunt nu niet anders dan de uitslagen afwachten. Verder wil ik je gerust stellen,meestal is helder rood bloedverlies een onschuldige klacht en heb je door de frequente diarreee een wondje bij/op de anus of is er een klein bloedvaatje gescheurd. Het is ook zo dat je door antibiotica juist diarre krijgt dat is een wel bekende bijwerking. Je mag een korte tijd elke 6 uur 2 tabletten paracetamol gebruiken,dus rustig aan wacht even af.

Vraag of ze je Duspatal tegen darmkrampen wil voorschrijven en een maagbeschermer want je hebt alle sympthomen van het Prikkelbare Darm syndroom. Ook kun je je door laten verwijzen naar een internist die je een darmonderzoek kan geven.

Ja, voorlopig wel. Een arts kan niet anders dan onderzoeken doen om te weten te komen waar de oorzaak zit van je diarree. En geloof me, er zijn nog veel meer onderzoeken mogelijk. Bloed in de ontlasting kan verschillende redenen hebben. Hopelijk voor jou is de oorzaak vlug gevonden. Wacht nu even af tot de uitslag van je onderzoeken er zijn. Vraag aan je arts, misschien telefonisch, of je Buscopan (vrij verkrijgbaar) mag nemen. Dat kalmeert de krampen en dus ook de pijn. Als je terug naar de huisarts moet kan je, naargelang de uitslag van je onderzoek, een verwijzing vragen naar een gastro-enteroloog (maag-darmspecialist).

Het maakt nu niet uit wie de schuld krijgt! Ga als de wiedeweerga, desnoods bel je 112 en zeg je dat je verschrikkelijke pijn hebt! Doe er alsjeblieft wat aan! Ongelofelijk veel succes! Het ga je goed, SherlockHolmes!

Ten eerste: stop met paracetamol. Paracetamol werkt als bloedverdunner en bevordert het bloeden. Niet doen dus als je bloed in de uitwerpselen hebt. Verder, wacht eerst de uitslagen van de onderzoeken af. Zonder deze uitslagen staat de dokter met lege handen. Mocht er uit deze uitslagen niets bijzonders blijken en de diarree houdt aan dan kunt u een andere arts consulteren en om een second opinion vragen. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100