Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Adem je door als je flauwvalt?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja je ademt gewoon door maar misschien wel af en toe een hapering Toegevoegd na 4 minuten: je moet wel altijd controleren als iemand flauwvalt of de luchtwegen vrij zijn zodat hij niet alsnog stikt doordat hij niet KAN ademen omdat zijn luchtwegen zijn afgekneld door de val

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/vrouw/psyche/ar...

Ja, anders zou iemand die flauwvalt doodgaan zonder directe hulp...

Ja je ademt gewoon door.

ja, maar als er iemand flauwvalt moet je altijd wel blijven opletten dat diegene door ademd (tenzij je zeker bent van de reden waarom diegene is flauwgevallen en weet dat daar geen gevaar in schuilt.) omdat het soms wel elkaar kan volgen.

Ja, als je niet meer ademt kom je in aanmerking voor reanimatie. Dat is bij "gewoon" flauwvallen niet nodig.

Flauwvallen is een soort kortsluiting in de hersenen bij pijn, heftige emotie, zuurstof tekort, enz. Flauwvallen duurt vaak niet langer dan 5 minuten. Je blijft dan gewoon doorademen. Met bewusteloosheid is het gevaarlijker. Dit duurt vaak langer dan 5 minuten, en hierbij kan de ademhaling wel wegvallen. Het is belangrijk dat iemand dan om de 2 minuten de ademhaling controleert.

Bronnen:
EHBO cursus

tuurlijk, je zou het niet overleven als je dat niet deed en zu flauwvallen niet zo "algemeen" zijn. Je hoort toch best vaak van mensen die flauwvallen en natuurlijk zijn er mensen die niet meer bij komen, maar dan is/was er meer aan de hand dan alleen flauwvallen

Kort antwoord: Ja, anders is was half Nederland dood geweest. Lang antwoord: Flauwvallen, of in het jargon syncope, is het te weinig bloed en/of zuurstof in je hersens hebben. Dit kan door verschillende dingen gebeuren. Zoals als je te pletter schrikt, te veel stress, alcohol, cafeïne en nicotine en te weinig zout, suiker of slaap. En natuurlijk je conditie telt mee. Het licht aan je leeftijd, want ouderen (50+) zullen minder snel hun bewustzijn verliezen dan jongeren en kinderen. En als je pech hebt is het erfelijk. Je stort, bij syncope, als het ware in. Je ziet zwart, je voelt je niet meer helder en valt dan neer. Als je het bij iemand ziet dat ie neervalt, pak de benen en houdt ze hoog, zo kan het bloed zich verspreiden. Geef geen drinken als het persoon nog niet op de wereld is. Want dan kan hij/zij zich verstikken Tegen flauwvallen bestaat geen medicijn, dat is logisch want je hebt gewoon teveel stress of te weinig geslapen. Wat je ook kan doen als je voelt dat je neer gaat, is hurken. Of je benen splitsen (zie foto). Als er dan weer genoeg bloed of zuurstof in je brein is gekomen ben je der weer gewoon. Je kan natuurlijk als je valt, verkeerd vallen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Flauwvallen
http://www.goedgezond.be/2007/07/30/wat-is...
http://www.youtube.com/watch?v=LiqWe63KKRc

Ik heb altijd geleerd dat je iemand die flauwvalt in de stabiele zijligging moet leggen. Bij iemand die op de rug blijft liggen, kan b.v. de tong naar achteren zakken in de keel, wat de ademhaling bemoeilijkt.

Lijkt mij wel ja, anders zou je een ademstilstand hebben wat ook gevolgen heeft voor je leven. Als je flauwvalt ben je tijdelijk uitgeschakeld, en moet je zo snel mogelijk hulp hebben, tenzij je binnen een paar seconden weer bijkomt, dus m.a.w ademen is zuurstof naar binnen laten komen via je longen zodra dat niet kan (zuurstofgebrek) kun je schade oplopen

Gelukkig wel. Toch zullen mensen die dan net bij je in de buurt zijn, wel opletten óf je inderdaad ademt. Zolang niet bekend is wat je mankeert is het wel opletten geblazen. Maar bij gewoon flauwvallen adem je wel door.

Je ademhaling gaat gewoon door. Flauwte is een voorbijgaand zuurstoftekort in de hersenen met de nadruk op voorbijgaand. Als je iemand in de stabiele zijligging legt, is hij vaak al bij kennis, voordat je draait. Essentieel is te weten, dat zo iemand 10 minuten moet blijven liggen om een tweede flauwte te voorkomen en tevens om een blijvende migraine te voorkomen.

Het ademen gaat gewoon door. Flauwvallen is een lichamelijke reactie op te weinig zuurstof in de hersenen. Daarom heeft het lichaam ook geleerd om te vallen en plat op de grond terecht te komen. Het hart hoeft daarom ook niet zo hard te werken om het bloed weer naar de hersenen te krijgen. Ik verwonder me dan ook dat mensen (bijna) flauwgevallen mensen op een stoel te zetten. Gewoon helemaal plat of het hoofd tussen de knieen

Ja je ademt door. Maar je moet wel oppassen bij iemand die flauwvalt, want hij/zij kan zijn tong inslikken. Daarom is het altijd belangrijk om iemand die bewusteloos is, op zijn/haar zij te leggen. En je kunt natuurlijk ook controleren of degene nog ademt.

Dit lijkt me een vraag voor mij! Ik ben 47 keer flauwgevallen, je kan dus wel stellen dat ik ervaringsdeskundig ben. Je ademt júíst door als je flauwvalt. Omdat je hersenen zuurstof tekort krijgen, zakt je bloeddruk weg. Je valt flauw, het bloed stroomt weer naar je hoofd en het ademen gaat door!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100