Wat kan helpen als je de hik hebt?

Ik hik erg vaak en soms wel een half uur... krijg dan last van m'n buik en word er moe van.. heeft iemand misschien een tip zodat de hik eerder weg gaat? water drinken helpt mij niet en adem inhouden ook niet :S of moet ik wachten tot de hik weer eens weg is...? iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is hij al eens genoemd; ik heb niet alles gelezen Gaan staan en je bovenlijf helemaal in laten zakken. Hierdoor dwing je onder andere je longspieren om te ontspannen. De hik is een soort spasme > dat kun je onderdrukken door zuurstoftoevoer te remmen (adem inhouden, maar dat werkt kennelijk helaas niet) of door de spieren op die manier half buiten werking te stellen. Wat mij ook altijd heel erg helpt is om het volledig te negeren. Concentreer je bijvoorbeeld heel erg op je voorhoofd, of ga huiswerk maken. Zolang je brein geen of weinig signalen ontvangt zal het zich ook minder bezig houden met het sturen van die spieren. Als je er echt last van krijgt kun je geblesseerd raken. Haal er wanneer je het zat bent een huisarts bij. Veel succes! Beterschap!

je adem inhouden en dan 3x slikken. Het is best even lastig, maar het werkt over het algemeen wel. schrikken helpt ook, maar ja als je alleen bent is dat best lastig ;-) lijkt me wel heel vervelend, helemaal als het zo lang aanhoudt. Ik hoop dat je een goeie tip vindt die helpt.

Een truukje dat mij altijd helpt: Een glas drinken leegdrinken met superkleine slokjes. Hikken is een overprikkelde middenrifspier. Door kleine slokjes te nemen masser je die spier en ontspant ze. Waar of niet, mij helpt het.

Het klinkt misschien stom maar als je aan iemand vraagt wat ie de vorige dag gegeten heeft en de dag ervoor is ie zo met zijn aandacht ergens anders bij en is meestal wanneer die antwoord gegeven heeft de hik over.

Suikerklontje opknabbelen...

Als ik de hik heb kijk ik even in de spiegel, en dan heel goed kijken. Als ik dan in de gaten krijg hoe ongelooflijk lelijk ik ben, hik ik een jaar lang niet meer. Maar ja, als je mooi bent heb je een probleem! Kijk dan maar liever naar de oplossingen die anderen aangedragen hebben. Wel is het zo dat het bij mij vanzelf overgaat in een korte tijd als ik er geen aandacht aan besteed, laat gewoon maar gaan, en doe even iets leuks. Het hoort gewoon bij het leven. Ook roken moet je dan zeker niet doen! Ik weet dat de hik hebben vervelend is, maar we doen het allemaal op z,n tijd. Duurt het te lang, vraag dan zeker je huisarts of apotheek om advies. Dit lang duren is rekbaar, ik zou zeggen als het geen pijn doet een dag. Word het erg pijnlijk eerder. Succes.

op je kop gaan staan! Das wel moeilijk, maar t werkt wel!;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100