Ik ben 23 jaar (vrouw) en ik plas best vaak in mijn broek. Bijvoorbeeld in de file. Wie kent dit en heeft tips ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraag een verwijzing aan je huisarts naar een fysiotherapeut die "bekkenbodemtherapie" geeft. In de basiszorgverzekering 2013 worden voor bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie tot maximaal negen behandelingen vergoedt.

Bronnen:
http://www.bekkenbodemtherapie.nl/
http://www.salland.nl/Consumenten/Klantens...

Heb je wel eens aan kegeloefeningen gedaan? Deze zijn oorspronkelijk ontwikkeld om incontinentie tegen te gaan.

Ik herken dit een beetje. Maar kan je je probleem iets specifieker beschrijven? Voel je geen drang? Voel je wel de drang maar kan je je plas gewoon niet inhouden? Ik ben een man. Ik plas dan niet in mijn broek, maar ik knijp het zó hard dicht dat ik niet ga plassen. Als ik het dicht knijp, duurt het ongeveer 20 sec totdat de drang weg gaat. Na zo veel tijd komt het weer terug (heel vervelend is dat). Het lijkt op een zwakke blaas. Ik ben nog niet naar de dokter gegaan maar dat ga ik wel doen als het weer terug komt (heb het op dit moment niet). Misschien kan het een blaasontsteking zijn. Ik zou lang de huisarts gaan!

Er bestaan meerdere oorzaken voor urine-incontinentie (soms door bepaalde medicijnen, na buikoperaties, verband met de bekkenbodemspieren, veel te dik zijn etc. etc.) met elk een eigen oplossing. Daarom is het beter om niet meteen het probleem proberen te verhelpen met alleen incontinentiemateriaal of bekkenbodemspier oefeningen zonder dat je de oorzaak weet. Begin daarom met een afspraak bij de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100