Als ik in het zieken huis kom te liggen.mag ik dan weg waneer ik zelf wil?

heb ik de vrijheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de artsen het nog niet verantwoordt vinden dat je weg gaat,moet je een formulier tekenen dat je op eigen risico het ziekenhuis verlaat .............maar dat raad ik je niet aan ..............want ze nemen je niet meer terug .

Ja, je mag altijd weglopen. Maak wel eerst alle slangen los, anders sleep je zo een troep achter je aan op straat.

Dat mag, maar realiseer je wel dat dit op eigen verantwoordelijkheid is en de eventuele gevolgen navenant zijn.

Ja , inderdaad, die vrijheid heb je, maar de gevolgen zijn dan ook voor jezelf.

Zolang je daar vrijwillig ligt, mag je ook weer vrijwillig vertrekken. Er zijn uitzonderingen: als je bent gearresteerd of gedwongen opgenomen.

Ja dat mag je moet hiervoor wel tekenen. Mocht t toch fout gaan thuis en je arts stuurt je naar het ziekenhuis word je daar weer gewoon opgenomen,die plicht hebben ze. Als je pas een zeer zware operatie hebt gehad bv zullen ze er alles aan doen om je daar te houden omdat dat gewoon medisch gezien niet verantwoord is. Maar jij bent toch degene die beslist

Je hebt de vrijheid om te gaan. Mits je volledig toerekeningsvatbaar bent. Als je graag met ontslag wilt, tegen het advies van de artsen in moet je vaak wel een verklaring tekenen. Dit om eventuele schadeclaims te voorkomen en je volledig bewust te maken dat het je eigen (onverstandige) keuze is. Ben je niet volledig toerekeningsvatbaar dan zijn de regels anders. Deze week hadden we toevallig nog zoiets meegemaakt in het ziekenhuis. Een patient die een sigaretje wilde roken in het ziekenhuis was door de verpleging naar buiten gestuurd omdat er binnen geen rookruimte is. Na een tijdje blijkt de patient vermist te zijn. De politie is gaan zoeken en na een tip van de buren hebben ze hem thuis gevonden. Was die man in t-shirt naar huis gelopen (+/- 1,5 uur lopen) midden in de nacht in de vrieskou. Daar vrolijk met een biertje tv zitten kijken. De politie heeft weer mee terug genomen naar het ziekenhuis, waar ze hem direct weer naar de afdeling hebben gebracht. Uiteraard heeft de arts hem nog nagekeken dat alles verder in orde was. Deze man was niet toerekingsvatbaar en bleek een psychose te hebben, waarvoor hij nu ook behandeld word. Dus als je niet toerekeningsvatbaar bent laten ze je niet zomaar gaan.

Neen! Je kan alleen voortijdig weg nadat je een formulier ondertekend waarop staat dat jij de verdere risico's draagt voortvloeiend uit de jouw genomen beslissing tot voortijdig ontslag! Naast het feit dat je dan zelf het risico neemt ontsla je hiermee de verzekeringstechnische en juridische verantwoordelijkheid van het ziekenhuis.

Zolang er geen sprake is van een gedwongen opname mag je inderdaad gewoon het ziekenhuis verlaten zodra je dat wil. Zelf zou ik je aanraden om het oordeel van de behandelende arts(en) wel mee te laten wegen.

ja hoor, je mag altijd weg wanneer je wilt. Misschien wordt het je ontraden omdat je nog medische verzorging nodig hebt. Als je toch weg wilt, moet je een verklaring tekenen dat je voor eigen rekening en risico vertrekt, en het ziekenhuis ontslaat van de verantwoordelijkheid

ja je bent je eigen baas zo ook in het ziekenhuis. echter wil je zonder goedkeuren het ziekenhuis verlaten , heb je wel kans dat je een verslag moet ondertekenen waarin staat dat je zonder goedkeuren weggaat. zodat het ziekenhuis niet aansprakelijk kan worden gesteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100