Waarom moet je bij een endoscopie altijd op je linkerzij liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is voor degene die het onderzoek uitvoeren handiger als iedereen op dezelfde manier ligt, ook ivm het aflezen van apparatuur. Verder is het zo dat bij een darm onderzoek deze houding logischer is, omdat de darm niet recht achter de anus zit, maar een beetje schuin naar boven, als je op je linker zij ligt, dat werkt ook makkelijker met iets inbrengen, dit gaat met een soort 'scheppende' beweging.

Het is helemaal afhankelijk welke soort van endoscopie je moet ondergaan. Bij lang niet alle vormen van endoscopie moet je op je linkerzij liggen. Het kan afhankelijk zijn van degene die de endoscopie uitvoert, of hij links- of rechtshandigs is en hoe hij/zij voor of naast de patient staat en de opstelling van de monitoren. http://nl.wikipedia.org/wiki/Endoscopie

Ik ben van mening,en dat is maar een mening,dat er door op de rechter zij te liggen méér ingewanden op de te onderzoeken darm drukt,bijgevolg lig je dus het best op je linker zij,want dan zijn er minder organen en dus ook minder gewicht dat tijdens het onderzoek op de darm drukt en zo het onderzoek zouden kunnen belemmeren,omdat zo de endoscoop beter door de darm kan zonder dat er iets op de darm drukt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100