IIIk ben 72 jaar en van de week bijna 4 dagen ongesteld geweest, ben heel benieuwd of ik over 4 weken weer ongesteld word, komt dit vaker voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je 72 bent kan je denk ik niet meer spreken van ongesteldheid, dan heb je het over bloedverlies. Dit heeft waarschijnlijk niets meer te maken met een menstruatie cyclus. Het lijkt mij verstandig om als dit vaker voorkomt hiermee naar de huisarts te gaan.

Nee, je bent niet ongesteld geweest. Je hebt het onder "zwangerschap" geplaatst, maar daar zal toch echt geen sprake van zijn. En ja, vaginaal bloedverlies komt vaker voor. Vaginaal bloedverlies na de overgang: In de overgang worden uw menstruaties onregelmatig en houden ten slotte op. Wanneer u meer dan een jaar na uw laatste menstruatie opnieuw vaginaal bloed verliest, is het belangrijk uit te zoeken wat hiervan de oorzaak is. Ook als de bloeding binnen enkele dagen vanzelf stopt, moet u contact opnemen met de dokter. Bij de helft van de vrouwen met vaginaal bloedverlies na de overgang wordt geen oorzaak gevonden. Maar het kunnen ook poliepen zijn, heel vaak goedaardig. Het kan ook iets anders zijn. Maar dat moet door de dokter worden uitgezocht!

Zolang na de overgang bloedden zou kunnen duiden op baarmoederkanker altijd naar de huisarts gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100