ging net naar t toilet en dat was echt een vieze geur, normaal heb ik dat nooit,hoe zou dat komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk met iets wat je gegeten hebt. Was het plassen of poepen wat vies rook? Plas die sterk ruikt kan komen door teveel koffie, te weinig water, teveel alcohol of iets als asperges gegeten. Een vieze geur bij het poepen kan komen door iets wat je gegeten hebt, bepaalde koolsoorten bijvoorbeeld. Houd het gewoon even in de gaten, waarschijnlijk is het morgen weer weg. Heb je voor de feestdagen iets speciaals gegeten?

Het kan inderdaad zijn door iets wat je gegeten hebt. Als je plas vies ruikt kan dit ook een blaasontsteking zijn. Hou het even in de gaten

Niet alleen de kleur en de consistentie maar ook de geur van ontlasting is erg persoonlijk. Van bepaalde aandoeningen is het bekend dat de ontlasting sterker gaat ruiken (stinken.) Zoals bij maag-darminfecties, problemen bij de spijsvertering of wanneer er (verteerd) bloed in de ontlasting zit. Maar ook voeding is van invloed op de geur. Wanneer iemand veel (dierlijke) eiwitten eet zoals vlees geeft dit een sterkere geur dan wanneer iemand overwegend plantaardige voeding eet. Dit heeft te maken met de verteringsproducten (o.a. zwavelverbindingen) van eiwitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100