hoe kan je iemand helpen doe heeft geprobeerd zelfmoord te plegen?

naar wie kan je het beste gaan als je een goede vriend hebt die heeft geprobeerd zelfmoord te plegen. Ook heeft hij gefaked naar zijn ouders dat hij niet meer depressief was

Weet jij het antwoord?

/2500

Wees er helemaal voor die persoon, wees er helemaal... Dat helpt... alleen dat helpt... Luister en leef mee...Totaal...

Die vraag moet je echt aan een specialist stellen. Wat je hier als antwoord krijgt is altijd algemeen en goedbedoelde prietpraat. Van die algemene goedbedoelde prietpraat dan ook iets van mij: Ieder mens heeft behoefte aan aandacht. Geef dat aan die goede vriend. Echte aandacht, dan krijg je misschien, als je je daarvoor interesseert, ook wel inzicht in zijn wereld.

Een heel goede vriend blijven.Daar help je hem het beste mee.Hij zal zelf de stap richting professionele hulpverlening moeten zetten.Misschien kan je hem daarin aansporen.

Jouw vriend heeft professionele hulp nodig. Begin bij de huisarts die kent je vriend het beste en kan hem doorverwijzen.Moeilijk om zoiets mee te maken, als vriend sta je behoorlijk machteloos. Laat merken dat je er bent voor hem en vraag waarmee je eventueel kan helpen, een dag/avondje weg of zo, samen iets ondernemen misschien.

Eigenlijk helemaal niets. Berust er in dat je vriend zal volharden tot zijn poging geslaagd is

probeer in zijn leefwereld te komen.. zijn situatie, zo kan je empathisch inleven en je gesprekken daarop basseren maar er zijn geen juiste woorden voor.. die persoon voelt zich meestal zodanig onbegrepen! woorden doen soms meer kwaad dan wat anders.. je bedoelt het goed dus wil je iets zeggen als 'het komt wel goed'.. dat wil men dan juist niet horen... je kan eventueel proberen achterhalen of de gedachten die toen zo duister waren, nu wat meer zijn opgehelderd? Laten weten dat jij er staat voor een babbel of een activiteit.. Maar jij.. kan hier niets aan doen, jij kan hier niets op jou nemen!! Die verantwoordelijkheid is niet de jouwe.. Deze persoon moet praten met een psychiater.. en die weet duidelijke raad en daad.. Toegevoegd na 1 minuut: het feit dat hij moeite doet om te faken laat zien dat hij 'wil' veranderen... hij ziet zijn ouders graag en kwetst ze niet graag! dat is een stap in een goeie richting.. nu heeft hij echt serieuze begeleiding nodig

Probeer te ontdekken of jij de juiste persoon bent om hem te begeleiden. Buiten praatpaal zijn is het nog een ander verhaal om iemand volledig te ondersteunen. Daarnaast zul je ook je ogen niet sluiten voor het bericht aan zijn ouders. Deze vriend zit heel diep in de problemen en de beste hulp zal zijn om hem bij een officiële hulpverlener te krijgen. Of het uiteindelijk succes heeft zal de tijd leren. Ik wens je veel wijsheid en sterkte.

Als je het idee hebt dat je vriend geholpen wil worden neem hem dan (letterlijk of figuurlijk) bij de hand en ga met hem naar de huisarts. Deze weet de juiste wegen te bewandelen en kan indien gewenst ook meteen anti depressiva voorschrijven want laten we eerlijk zijn, de wachttijden in de GGZ zijn niet altijd even aangenaam... Ga beslist NIET zelf proberen hem eruit te praten. A is er een grote kans dat het je niet lukt en B als het je niet lukt dan zit jij met een schuldcomplex! Ik zeg dit niet om je te ontmoedigen, het is heel goed mogelijk dat hij er uit komt MET PROFESSIONELE HULP!!!

Laat hem zien waarom het leven wel de moeite waard is!

Jij kan hem het beste helpen door er geen speciaal punt van te maken. Benader hem als de goede vriend die het is. Geen oordelen of vragen van 'waarom'. Als hij er met jou over wil praten, dan komt dat vanzelf. Belangrijk is dat je hem niet 'wegdrukt' en in zijn waarde laat. Hem naar een GGD of arts brengen heeft m.i. weinig zin: Die hebben [in zijn hoofd] toch geen oplossing voor hem. Hij moet zelf besluiten dat het tijd is om met iemand er over te praten. Tot die tijd; Hou hem bezig met leuke dingen. Ga sporten, stappen, etc.

Eigenlijkkan dat niet. In mijn kennissenkring was een (jonge) man die ook depressief was,hoewel daar uiterlijk geen enkele reden voor was.Zijn vrienden en dat waren er vele hadden een compleet netwerk om hem heen gebouwd,maar hij heeft toch een eind aan zijn leven gemaakt ondanks alle pogingen van iedereen om hem hier van te weerhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100