hoort mijn voet zo op te zwellen?

ik ben woensdag geopereerd aan mijn hallux valgus (scheefstand grote teen met knobbel) het gaat nu opzich wel goed met de pijn. ik krijg diclofenac, paracetamol, omeprazol en tramadol als het echt niet meer gaat. ik heb verband er om en een speciale schoen waarmee ik mijn voet ( alleen de hak dus absoluut niet de voorvoet.) nu al mag belasten door er voorzichtig op te lopen. nou dat lukt overigens helemaal niet dus gebruik de schoen alleen als ik loop op krukken en even wil steunen op die voet. maar wat mijn vraag eigenlijk is... is het normaal dat mijn voet 's avonds/'s nachts super gezwollen wordt? meer dan overdag? ik probeer mijn voet zoveel mogelijk hoog te houden maar de zwelling blijft heel erg en t lijkt alsof het verband te strak is. de operatie is ook pas 2 dagen geleden maar wil het toch even navragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is volledig normaal. Ik quote 'Afhankelijk van het soort ingreep die bij u verricht zal worden zit uw voet na de operatie in een speciaal voetverband of in een gips. Het is ook mogelijk dat de dag na de operatie nog een gips zal worden aangelegd. Zeker in de eerste twee weken na de operatie kan er een belangrijke zwelling van de voet optreden. Het is daarom zeer belangrijk dat u in het begin veel rust met de geopereerde voet omhoog op een kussen en/of stoel om deze zwelling zoveel mogelijk te voorkomen. Het is tevens mogelijk dat uw chirurg medicijnen voorschrijft gedurende een aantal dagen om deze zwelling zoveel mogelijk te voorkomen. Dit middel werkt vaak tevens als pijnstiller. Mocht u van de medicijnen maagklachten krijgen dan stopt u met deze medicijnen en neemt u wat meer rust in acht.' In de bijgevoegde bron valt meer te lezen. Toegevoegd na 1 minuut: *Vanwaar trouwens de omeprazol? Dat is een maagzuurremmer.

een nicht van mij ,is daaraan ook geopereerd ,dat is een half jaar geleden ,ze kan nu pas zeggen ,dat het beter word ,dus geduld is een schoone zaak ,veel sterkte ,het komt goed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100