Kan een computer bepalen welke man en vrouw het beste bij elkaar passen?

Als je bepaalde datingsites mag geloven dan kan hun matchingsysteem voor jou de meest ideale man of vrouw van je dromen vinden.
Is het mogelijk dat een computer met behulp van een algoritme kan berekenen wie voor jouw de ideale partner is?

Volgens mij is het nog verre toekomstmuziek en is het zonde van je tijd en geld.
Deze vraag stel ik naar aanleiding van onder andere tv commercials van Parship en recenties van soortgelijke datingsites op www.datingwebsites.nl.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit onderzoek is gebleken dat mensen, op zoek naar een relatie/vriendschap, eerst uitgaan van hun eerste indruk. Mensen zoeken ook anderen die op henzelf lijken. Maar... wat óók uit onderzoek is gebleken is dat mensen met dezelfde hobby's/karakters (meestal) niet klikken! Dus is het eigenlijk handiger om mensen met niet totaal, maar een beetje verschillende interesses. Enkele hetzelfde kan natuurlijk best! ;) Maar om terug te komen op jouw vraag: Ik denk dat het zeker kan, en zelfs dat op dit moment dat al gebeurt, alleen verkeerd. (kijkend naar de overeenkomsten dus) ik hoop dat het ietsjes duidelijker is geworden ;)

Kan Jomanda mensen genezen, wellicht als je er in gelooft. Maar ze verdienen er een goede booderham mee, vergeet dat niet. Voor mij is het allemaal oplichting.

Bepaalde richtlijnen zullen overeenkomen bij beide personen (als je alles eerlijk invult) maar of het echt klikt, weet je pas als je elkaar (vaker) ontmoet.

denk wel als je een profiel (ofzooo) van jezelf invult en de ander ook als een pc dat bvb vergelijkt... maar een ander systeem zie ik nog niet zo zitten ;)

Nee.

een beetje, ze kunnen wel kijken welke eigenschappen/hobbys overeenkomen maar of het echt klikt en je elkaar leuk vind dat kan de computer niet bepalen

Dat is wel gebleken ik ken mijn vriend via RP.

Er is een heleboel onderzoek gedaan naar welke mensen elkaar uitkiezen, en watvoor eigenschappen ervoor zorgen dat men elkaar mag en er een "goede" relatie uit voorkomt. Het lijkt me juist heel nuttig als een site deze informatie gebruikt om mensen te matchen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met deze vragen alle mogelijke informatie over iemand hebt en dus een "perfecte"partner voor iemand kan vinden, als zoiets al bestaat.. Maar er kunnen wel al een heleboel niet-passende personen uitgefilterd worden. Mocht je een dergelijke datingsite toch eens willen uitproberen, zou je bijvoorbeeld www.paiq.nl kunnen gebruiken. Is gemaakt op basis van Artificial Intelligence, en inschrijving is gratis!

Deels kan het, door op persoonlijke kenmerken te selecteren, maar er zal toch altijd nog een "klik" moeten zijn. En dat is met een computer echt niet te voorspellen.

Nee, dat kan niet, dat kan alleen jij en je (mogelijke) partner... Als ik en mijn partner deel zouden nemen aan een test, dan zouden wij er wellicht niet uitkomen als match en toch zijn wij al lange tijd samen tot beider geluk... Een mogelijke hint kan het wel opleveren, maar geen HIT...

Ik heb eens een kleine periode op een datingsite ingeschreven gestaan. Ik kon toen inderdaad door de software van die site een match laten maken waarbij mijn ingevoerde gegevens en wensen werden gematched aan die van de mannen. Gek genoeg vond ik de uitkomst maar matigjes: ik miste tijdens zo'n eerste niet-spontane ontmoeting de natuurlijke klik die je anders wel hebt. maar eerlijkheid gebied, tot nu toe ben ik in real life eigenlijk alleen maar "foute mannen" tegen gekomen dus dat werkt ook niet, zucht...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100