Wat is het verschil tussen een operateur en een chirurg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chirurg is een beroep. Je hebt algemeen chirurgen maar vaak zie je ook specialisaties, zoals orthopedisch chirurg, kaakchirurg, thoraxchirurg en neurochirurg. Operaties kunnen ook door andere specialisten worden uitgevoerd zoals gynaecologen. Op het moment dat een gynaecoloog een keizersnede doet of een baarmoederoperatie doet is hij of zij de operateur, degene die de operatie uitvoert.

Bij een operateur denkt men aan de bediener van een machine bij voorbeeld een filmprojector. Vroeger misschien aan een chirurg.

Operateur is een oude uitdrukking voor iemand die we nu chirurg noemen, net als een heelmeester tegenwoordig arts genoemd wordt. Een nog oudere benaming voor een chirurg is; breuksnijder of heelkundig bewerker ( 1858) Het komt van het woord opereren;werken, bewerken. Zo werd een operatie vroeger gezien als een' kunstbewerking der heelmeesters'. Er zijn meer definities voor operateur. Degene die machines bedient, Filmdraaier, filmvertoner, degene die zich bezighoudt met opslag be(ver)werking, aankoop, verkoop van goederen in een depot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100