Is Ibuprofen beter dan Paracetamol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ibruprofen is sterker dan een paracetamol, en ibuprofen is ook ontsteking remmend.. paracetamol niet..

Wat de werking betreft wel,maar er zijn mensen die er niet tegen kunnen...Artsen raden altijd Paracetamol aan...

Volgens mij is 500 mg Ibuprofen krachtiger als pijnstiller dan 500 mg Paracetamol. Ibuprofen is echter minder goed voor de maag. Als je I. inneemt kan je beter eerst een maagbeschermer innemen (Zantac, Omezaprol, o.i.d.)

Ibuprofen is niet zo mild voor je maag en lever. Maar werkt bij flinke pijn klachten beter. Kortstondig gebruik kan geen kwaad. Paracetamol geeft minder last.

Het ligt er een beetje aan waar je het voor inneemt. Voor specifieke pijnen als rugpijn, kiespijn of hoofdpijn wel, maar voor griepklachten en koortsverlaging is paracetamol weer beter.

Ligt eraan waarvoor. In Ibuprofen zit een ontstekingsremmer toegevoegd. V.w.b. tandpijn e.d. is Paracetamol aan te bevelen. Ibuprofen geeft vaak maagklachten. V.w.b. hoofdpijn als ik last heb van spanningshoofdpijn helpt alleen Ibuprofen bij mij en Paracetamol niet. Artsen geven echter aan Paracetamol als pijnstiller de voorkeur.

Nee, ibuprofen geeft veel meer kans op complicaties en mag door veel meer mensen niet geslikt worden, maar soms is het gezien de klachten wel het beste. Het kan oa een verhoogde kans op hartinfarcten en maagklachten geven. Maar het ligt aan de aard van je klachten wat je het beste kunt nemen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen

Is afhankelijk van je pijnbeleving. Voor de één werkt Ibuprofen beter dan Paracetamol, voor de ander andersom. Ibuprofen en Paracetamol worden soms ook naast elkaar voorgeschreven als je de pijn er met één medicijn niet onder krijgt. Ibuprofen is verder (net als aspirine) ontstekingsremmend, en paracetamol niet. Maar van Ibuprofen kun je dan weer behoorlijke maagklachten krijgen. In bijgaand artikel wordt geadviseerd om eerst met een paracetamolletje te beginnen en dan Ibuprofen bij te nemen als het niet helpt.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/pijnstillers-%E2...

Nee, paracetamol is nog altijd de meest veilige pijnstiller, en artsen zullen er ook altijd de voorkeur voor houden. Veel mensen hebben zichzelf wijsgemaakt dat paracetamol niet helpt, maar net zoals medcijnen een placebo-effect kunnen hebben, kan je het omgekeerde ook uitstekend bewerkstellingen. Ibuprofen heeft meer gevaren en nadelen, en werkt hooguit sneller of beter als je daar van overtúigd bent. Wanneer en zolang je dus nog prima uit de voeten kunt met paracetamol, verdient dat veruit de voorkeur. Vooral de maag heeft onder de meeste andere pijnstillers waaronder Ibuprofen sterk te lijden.

Bronnen:
http://www.xs4all.nl/~bondtje/ibuprofen.htm

volgens mij verschilt het nog altijd een beetje per persoon. Bij mij werkt ibu profen bijvoorbeeld helemaal niet, gewone paracetamol ook niet, maar bijvoorbeeld sanalgin weer wel. volgens mij is het ook belangrijk om eerst te kijken waar de pijnstiller voor genomen moet worden, hoe erg die pijn is, etc. als het voor maagpijn is kun je bijvoorbeeld beter iets anders nemen dan bij hoofdpijn..

Ik denk dat je beter af bent bij de apotheek of arts voor deze vraag ,als je een gevoelige maag hebt is paracetamol beter ,van langdurig ibuprofen slikken kan je maag klachten kriijgen. maagzuur e.d.

Ik heb er geen verstand van ............maar mijn vriendin is heel allergische voor ibuprofen...........dus PAS OP !

Ja hij werkt idd beter en sneller. Maar is niet geschikt voor iedereen..

Als een pijnstiller ook de ontsteking aan moet pakken of remmen en je hebt nooit maagklachten, neem dan ibuprofen. Als je alleen een pijnstiller nodig hebt kun je beter paracetamol met cafëine nemen.Bij mij werkt dit net zo goed als ibuprofen. De gewone paracetamol is voor mij niet afdoende als ik eens zware hoofdpijn heb. Denk er wel om het niet te lang door te blijven slikken. Ook paracetamol is niet zo onschuldig als je het lang gebruikt. Toegevoegd na 3 minuten: Paracetamol met coffëine staat bekend als Finimal of panadol plus.

Pracetamol is wat zwakker maar heeft veel minder bijwerkingen. Ibuprofen kan vrijgemakkelijk een maagbloeding veroorzaken zeker bij te veel in nemen

Ibuprofen werkt bloedverdunnend en heel veel mensen mogen het dus niet gebruiken. Paracetamol is de "simpelste en veiligste"pijnstiller met de miste kans op bijwerkingen. Ibuprofen is ontstekingsremmend,pijnstillenden koortsverlagend. Paracetamol alleen koortsverlagend en pijnstillend

Beter qua pijnstilling is het zeker, maar als je koorts hebt kun je beter paracetamol nemen. Als je een sterke maag hebt kun je ook beide nemen, de brufen versterkt namelijk de werking van de paracetamol dus wanneer je én koorts hebt én veel pijn en je hebt niet of bijna nooit maagklachten kan de combinatie van deze twee middelen je goed doen opknappen. Maar feit blijft dat paracetamol altijd eerst wordt aangeraden door artsen en apothekers omdat paracetamol bijna geen bijwerkingen heeft.

Ibuprofen: ontstekkingsremmende pijnstiller beste in overleg met arts gebruiken. Paracetamol: pijnstiller max 4x2 per dag in specifieke situaties, overleg met arts voor hoge dosering sommigen kunnen niet tegen Paracetamol, gaan hier o.a, erg van transpireren. waar gebruik je wat voor? raadpleeg je arts.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik zeg per definitie nee. Ik ben helemaal geen fan van de manier waarop Ibuprofen werkt. Het is ongetwijfeld krachtiger, en hierdoor in specifieke gevallen misschien aan te raden boven andere pijnstillers. Maar het blijft een medicijn die de werking van je lichaam flink kan doen ontregelen. Paracetamol daar in tegen is veel lichter. En kent volgens sommige studies zelf positieve bijwerkingen op lange termijn. Zo zijn er artsen die zelfs aanraden elke dag een halve paracetamol te slikken. Neem dat niet zo aan als het hier staat, want het blijven medicijnen. En waar mogelijk, is het niet gebruiken ervan altijd de betere optie. Maar naar mijn idee is Paracetamol altijd de beste optie wanneer het om pijnstillers gaat. Deze is tevens ook goed te doseren (wel eerst de bijsluiter goed lezen!).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100