Welk lichaamsdeel heeft de meeste behoefte aan slaap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen je hersenen hebben "slaap" nodig De rest heeft geen slaap nodig alleen rust, als jij op de bank televisie ligt te kijken rust je lichaam maar je hersenen niet. Je kunt een uurtje of 20 televisie kijken maar dan moet je echt wel gaan slapen, zijn je benen dan moe?? Uiteraard hebben de delen van je lichaam die je het meest gebruikt voor je gevoel het meeste "rust" nodig, en dat zijn je hersenen, zodra jij s'morgens je ogen open doet gaan je hersenen in volle gang

Ik denk dat de brein dit nodig heeft. Wanneer langdurig niet wordt geslapen is het onmogelijk om normaal te kunnen functioneren. Je bent prikkelbaar, je kan je niet concentreren etc.

In eerste instantie dacht ik ook aan de hersenen, maar eigenlijk zijn veel lichaamsdelen toe aan "de meeste" slaap. Je kunt wel uitgeslapen van geest zijn (hersenen) maar als je lichaam moe is heb je er ook niet echt veel aan. Daarom denk ik dat ook je benen en de meeste organen net zoveel slaap nodig hebben dan je hersens.

Diepe slaap is voor emotioneel herstel, lichte slaap voor lichamelijk herstel. Dus je kunt niet zeggen dat 1 iets meer de slaap nodig heeft. Maar je lichaam heeft dus ook wel degelijk slaap nodig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100